Σε κρατικοποίηση οδηγείται η Attica Bank μέσω του ΤΧΣ και στη συνέχεια θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την ιδιωτικοποίησή της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. 

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτήθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2020 (ζημίες 306 εκατ. ευρώ) και ότι η τράπεζα εξέρχεται πλέον από τις διατάξεις του Ν.3723/2008 περί “Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Κρίσης” και ταυτόχρονα στις εγγυήσεις του Πυλώνα ΙΙ.

Το ΔΣ της Τράπεζας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι από τη στιγμή που αποπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, λήγει και η θητεία του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ως πρόσθετου μέλος αυτού.

Βέβαια, ήδη το Δημόσιο συμμετέχει στην Τράπεζα Αττικής μέσω του ΕΦΚΑ με 32%.

Στην Κυβέρνηση θεωρούν ότι το timing είναι εξαιρετικό. Όχι μόνο καθώς η επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Πειραιώς έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα. Ούτε μόνο λόγω της αναπάντεχης αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (και συνακόλουθα των τραπεζών) από την Standard and Poors. Στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο περιορισμός της πανδημίας σε συνδυασμό με τα εισερχόμενα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά θετικό επενδυτικό κλίμα.

Από τον Σ.Ζ.

Facebook Comments