Με αφορμή τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021 που ανακοινώνει ο ΟΤΕ την προσεχή Τετάρτη, η Citi εξετάζει τις προοπτικές της ελληνικής εισηγμένης καθώς και της μετοχής της.

Όπως τονίζει, o ΟΤΕ αναμένεται να ξεπεράσει τους στόχους του, οι οποίοι όπως και τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν συντηρητικοί. Δεν αναμένονται αλλαγές στο guidance από την διοίκηση, ωστόσο, δεδομένης της πρόθεσης για διανομή οποιουδήποτε πλεονάσματος στις ελεύθερες ταμειακές ροές (έναντι των αποδόσεων με βάση το guidance), η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι η υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους της εισηγμένης είναι πιθανή, ειδικά όσον αφορά τις διανομές προς τους μετόχους για το 2022. Ήδη οι εκτιμήσεις της Citi για την πορεία του ΟΤΕ αντικατοπτρίζουν αύξηση κατά 20% στις επιδόσεις της εισηγμένης αλλά πιθανώς να είναι σημαντικά υψηλότερες εάν ληφθούν υπόψη οι πρόσθετες διανομές.

Κατά την άποψη της Citi, ο ΟΤΕ παραμένει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της ΕΕ με το καλύτερο προφίλ, ιδίως σε ένα περιβάλλον υψηλότερων αποδόσεων ομολόγων, δεδομένης της χαμηλής μόχλευσης, των υψηλών και αυξανόμενων επιδόσεων και της τιμολογιακής δύναμης που προσφέρει η αγορά.

Έτσι η Citi επιβεβαιώνει τη σύσταση buy για την μετοχή του ΟΤΕ, δίνοντας τιμή-στόχο τα 20 ευρώ και περιθώριο ανόδου 43% σχεδόν από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό. Κατά την αμερικάνικη τράπεζα η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση του ΟΤΕ διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και στο 4,9% για φέτος, ενώ αναμένεται αύξηση στο 6% το 2022 και στο 6,9% το 2023.

Σε ότι αφορά την εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων, η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει ότι η WIND Hellas έδωσε μία γεύση για την πορεία του κλάδου όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα στις αρχές Απριλίου, υποδηλώνοντας ότι τα μέτρα του lockdown δεν επηρέασαν σημαντικά τον τομέα της προπληρωμένης χρήσης η οποία και κινήθηκε μακριά από τα επίπεδα που είδαμε στο β’ τρίμηνο του 2020. 

Συνολικά, η Citi αναμένει από τον ΟΤΕ να σημειώσει βελτίωση στο ελληνικό MSR και σταθερή ανάπτυξη στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας, με το EBITDA να επωφελείται από τις περικοπές κόστους. Το μομέντουμ αναμένεται να βελτιωθεί σ α επόμενα δύο τρίμηνα, ενώ το 2022 ο ΟΤΕ αναμένεται να επωφεληθεί από τους χαμηλότερους φόρους.

Η Citi εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς λιανικής στις ευρυζωνικές συνδέσεις, μια τάση την οποία ακολουθεί εδώ και λίγο καιρό. Το EBITDA στην Ελλάδα θα στηριχθεί από τη μείωση του κόστους, με την Citi να βλέπει αύξηση 2,7%. 

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments