Σήμερα ή το πολύ αύριο το πρωί θα κλειδώσει το οριστικό πλάνο της κυβέρνησης για το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αρχής γενομένης από το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, όπως συζητήθηκε και χθες σε εκτενή κυβερνητική σύσκεψη. 

Το ζήτημα, πλέον, είναι το εξής: η απόφαση να αρθούν οι περιορισμοί, με ισχυρή σύσταση για χρήση τεστ, είναι ειλημμένη. Και η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν στο μυαλό τους να κάνουν ένα τεστ πριν φύγουν για διακοπές, για να είναι εξασφαλισμένοι. Το πρόβλημα είναι πως τα νοσοκομεία στα νησιά δεν είναι εξοπλισμένα και ικανά να αντέξουν μεγάλο αριθμό περιστατικών, συνεπώς η κυβέρνηση θέλει μεν να ανοίξει τις μετακινήσεις και προς αυτά, αλλά ίσως με τον επιπρόσθετο περιορισμό του υποχρεωτικού self test ή, βεβαίως, ενός μοριακού τεστ ή και του πιστοποιητικού εμβολιασμού. 

Γιατί δεν έχει κλειδώσει μέχρι αυτή τη στιγμή η απόφαση; Στην κυβέρνηση σκέφτονται πώς θα ελέγχονται οι ταξιδιώτες. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε εκπονπήσει ένα σχέδιο για το Πάσχα που δεν εφαρμόστηκε με το απαγορευτικό στην έξοδο. Επιπρόσθετα, δεν θα απαιτούνται έλεγχοι στα διόδια, παρά μόνο σε λιμάνια και αεροδρόμια, αν και αυτό είναι ένα ζήτημα από μόνο του. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται πιο εύκολο και λειτουργικό, γι’ αυτό και η ιδέα μπορεί να προχωρήσει, εν τελεί. 

Αρκεί, βεβαίως, να έχουμε αρκετά τεστ στην αγορά. Αλλιώς, βράστα…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments