Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

MarketNews

Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος θα προχωρήσει σε κύρια ανάκριση για την υπόθεση. Τον γνωστό ηθοποιό κατήγγειλαν τρεις γυναίκες συνάδελφοι του, οι οποίες καταθέτοντας και ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξαν ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο ίδιος μέσω του υπομνήματος που προσκόμισε στον κ. Σπυρόπουλο αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι οι καταγγέλλουσες ψεύδονται και πως τον εκδικούνται επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo, έφτασαν στην εισαγγελία και φάκελοι από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και καταγγελίες τριών γυναικών ηθοποιών που μίλησαν για όσα έζησαν στα χέρια του γνωστού ηθοποιού.

Μία εξ αυτών των γυναικών έχει καταγγείλει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού το 2018 μέσα στο θέατρο, όπου είχε πάει για να ζητήσει εργασία και εκεί ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε και τη βίασε. Υπήρξαν ακόμα δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού, μία το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη», στο καμαρίνι του ηθοποιού ο οποίος επιχείρησε να βιάσει την καταγγέλλουσα αλλά κατάφερε να διαφύγει και μία ακόμα το 2014 όταν, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός επιχείρησε να βιάσει μία συνάδελφό του στο αυτοκίνητό του.


Ο ηθοποιός έχει δώσει εξηγήσεις μέσω υπομνήματος για όσα του αποδίδονται.