Ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι «το ποινικό μας πλαίσιο και στον προηγούμενο και σε αυτόν τον Κώδικα, δεν προβλέπεται ότι τα ισόβια είναι ισόβια. Υπάρχουν εγκλήματα που δεν σηκώνουν σωφρονισμό. Κι αυτή δεν είναι ακροδεξιά θέση, αλλά θέση κοινής λογικής».

«Είμαι της σκληρής γραμμής. Η ποινή πρέπει να έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά είπε «τα χθεσινά καθάρματα με νοιάζει τιμωρηθούν και να μην ξαναβγούν κι αυτό δεν είναι ακροδεξιά θέση, αλλά θέση κοινής λογικής» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ισόβια να είναι ισόβια».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως «όπου υπήρχε πρόβλημα, η αστυνομία πήγε, γιατί κι αυτοί που ρίχνουν μολότοφ έγκλημα κάνουνΗ αστυνομική παρουσία αυξήθηκε και δημιουργήθηκαν νέες ομάδες. Θα ήταν άκομψο μια μέρα που έχουμε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα, να μπω σε ποσοτικά στοιχεία για να δούμε πως ήταν η κατάσταση τα τελευταία χρόνια».

«Πήραμε μέτρα στο κομμάτι της αστυνόμευσης. Στο κομμάτι των ποινών, επαναφέραμε τις αυστηρές ποινές. Η ποινή πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Τα χθεσινά καθάρματα δεν με νοιάζει αν θα σωφρονιστούν, να τιμωρηθούν και να μην ξαναβγούν με νοιάζει» είπε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ποινικό μας πλαίσιο και στον προηγούμενο και σε αυτόν τον Κώδικα, δεν προβλέπεται ότι τα ισόβια είναι ισόβια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ισόβιαΥπάρχουν εγκλήματα που δεν σηκώνουν σωφρονισμόΚι αυτή δεν είναι ακροδεξιά θέση, αλλά θέση κοινής λογικής. Δεν ψηφίσαμε εμείς τον Ποινικό Κώδικα. Ο κ. Τσιάρας τον έχει αλλάξει» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συμβούλιο φυλακών το μόνο που εξετάζει είναι καταρχάς ότι όλοι αποφυλακίζονται και μόνο αν έχει κακή διαγωγή τέτοιου βαθμού τον κρατάνε. Είναι αντίθετο το σύστημα, θα πρέπει να εξετάζουν αν αυτός που διέπραξε το αδίκημα, πλέον έχει μετανιώσει. Έχουμε πάνω από 1.000 άτομα με πολλά χρόνια κάθειρξης, που βγήκαν από τις φυλακές με τον νόμο Παρασκευόπουλο. Αυτά πληρώνουμε τώρα, αυτούς ψάχνουμε. Τα χειρότερα εγκλήματα έχουν γίνει από ανθρώπους που έχουν βγει από τη φυλακή. Τον καταργήσαμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά είχαν ήδη βγει».

«Είμαι της άποψης ότι το ποινικό σύστημα πρέπει να είναι αυστηρό. Είναι και σωφρονιστικό, αλλά εκ φύσεως η ποινή έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα. Υπάρχει και το πλαίσιο ότι κάποιοι από αυτούς σωφρονίζονται. Στην ελαφριά εγκληματικότητα πρέπει να είναι χαμηλές οι ποινές και να υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά στη βαριά εγκληματικότητα το μείζον είναι να προστατευτεί η κοινωνία. Υπάρχουν εγκλήματα που οι δράστες δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Facebook Comments