Το είπε από την αρχή της χθεσινής του παρουσίασης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος: τα lockdown τελείωσαν. Και κάποια στιγμή θα πρέπει ίσως και η κυβέρνηση να το πει πιο δυνατά για να το πιστέψει και η ίδια. 

Δεν με πιστεύετε; Να σας πω το επιχείρημα: γιατί εγώ, που θα έχω εμβολιαστεί, και θα έχω πρόσβαση σε αρκετά τεστ μέσα στην εβδομάδα, για να παρατηρώ τι μου συμβαίνει, να πρέπει να υποστώ ξανά περιορισμούς στην κοινωνική μου ζωή, επειδή κάποιοι αποφασίζουν να μην εμβολιαστούν και να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα; Θα σας ακουστεί κυνικό, αλλά η χώρα πλέον έχει αρκετές ΜΕΘ. Όποιος δεν πιστεύει στα εμβόλια ή στον ιό ή ακόμα επιλέγει να προτάξει την αμφιβολία και τη φοβία του, λυπάμαι, αλλά παίρνει ένα ρίσκο για τον ίδιο του τον εαυτό. 

Η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει ξανά τη λογική αυτών των περιοριστικών μέτρων ενόψει του επόμενου χειμώνα. Άλλωστε, το σύστημα των εμβολιασμών είναι ένα συλλογικό κεκτημένο. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε, το κάναμε πολύ καλά και πλέον δεν έχουμε πρόβλημα προμήθειας εμβολίων. Συνεπώς, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ διαφορετικός, γιατί ο καθένας θα είναι αντιμέτωπος με τις επιλογές του. 

Με άλλα λόγια, τώρα αρχίζει το κολύμπι. Όποιος θέλει, θα πιάσει το σωσίβιο και θα βγει απέναντι. Όποιος δεν θέλει, κινδυνεύει να τον πάρει το ρεύμα. Απλά και καθαρά. Και αυτό, βεβαίως, θα αλλάξει καθαρά τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αλλά, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments