Οι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραήλ ενέκριναν χθες Τετάρτη σχέδια για την εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό, ο στρατός θα βάλει στο στόχαστρο «σύμβολα της εξουσίας της Χαμάς» στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει ήδη αναγγελθεί ότι θα βομβαρδιστεί το υπουργείο Οικονομικών της Χαμάς, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, ώστε η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά την περιοχή να γίνει δυσκολότερο να διατηρήσει τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, φέρεται κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες να τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον της κήρυξης κατάπαυσης του πυρός προς το παρόν.

Νωρίτερα:

Συνεχίζει να φλέγεται η Μέση Ανατολή, με τα θύματα να αυξάνονται και το διεθνή παράγοντα να προσφεύγει σε επικλήσεις για αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να φαίνεται αυτήν τη στιγμή εφικτό.

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα από αέρος με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να αυξάνεται διαρκώς. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές υπάρχουν 56 νεκροί, ανάμεσά τους 14 παιδιά και πάνω από 300 τραυματίες.

Το νοσοκομείο της Γάζας έχει ξεπεράσει τα όριά του, καθώς τελειώνουν τα ούτως ή άλλως λιγοστά φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Όπως ανακοίνωσε η Χαμάς που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, ο διοικητής της πόλης είναι νεκρός από τους βομβαρδισμούς.

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ισραηλινή στρατιωτική δράση θα συνεχιστεί μέχρις ότου επιτευχθεί «πλήρης και μακροπρόθεσμη ηρεμία». Το Ισραήλ έχει στείλει πεζικό και θωρακισμένα οχήματα προκειμένου να ενισχύσουν άρματα μάχης που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ξυπνώντας μνήμες από την τελευταία χερσαία εισβολή του στη Γάζα προκειμένου να σταματήσει επιθέσεις με ρουκέτες το 2014. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν το αρχηγείο της αστυνομίας της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

Νέα χτύπημα του Ισραήλ στη Γάζα – Κατέρρευσε κτίριο 14 ορόφων

Την Τετάρτη (12/5), ισραηλινά μαχητικά έπληξαν ένα 14όροφο κτίριο στη Γάζα. Πρόκειται για το τέταρτο κτίριο που βομβαρδίζεται το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, στέγαζε καταστήματα και γραφείο μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα, ο ανταποκριτής του Al Jazeera ανέφερε πως το κτίριο δεν χρησιμοποιείτο από μαχητές της Χαμάς.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε σε 53 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών και τριών γυναικών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 320 έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων 86 παιδιών και 39 γυναικών. Έξι Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από πυραυλική πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου θανάτου ενός Ισραηλινού στρατιώτη σε αυτόν τον γύρο σύγκρουσης, μαζί με τρεις γυναίκες και ένα παιδί. Δεκάδες στο Ισραήλ έχουν τραυματιστεί.

 

 

Facebook Comments