Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ πολλών άλλων, ψηφίστηκε από μια μεγάλη μερίδα πολιτών, για να στείλει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές από το 80% στο… 100%!

Το γεγονός ότι άνοιξαν με νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, οι πόρτες των φυλακών και πλέον σε κάθε αξιόποινη πράξη που τελείται, οι 7 στους 10 είναι πρώην φυλακισμένοι και σεσημασμένοι, λέει πάρα πολλά. Βγήκαν έξω χιλιάδες βαρυποινίτες, οι οποίοι συλλαμβάνονται άνετα και γρήγορα από τις αρχές ασφαλείας, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων αφού έχουν διαπράξει ένα νέο κακούργημα. Και δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις συλλαμβάνονται, αφού έχουν αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Μιλάμε γενικά για κακούργους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, πεποιθήσεων κλπ.  Αξιοποιούν τα… χάδια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος! Και εδώ που τα λέμε, πολύ καλά κάνουν! Ποιος… κακοποιός δεν θέλει το φως του!

Έχουμε και όλους αυτούς που ξεφτιλίζουν την υπόσταση του κράτους και το κύρος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εισάγοντας ναρκωτικά, στερεοφωνικά, οινοπνευματώδη και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, μέσα στις φυλακές! Αισθάνονται ότι ζουν σε ένα κράτος που είναι χειρότερο από… οίκο ανοχής! Οι άνθρωποι θέλουν να γλεντήσουν τον σύντομο βίο τους υπό συνθήκες εγκλεισμού, προετοιμαζόμενοι να βγουν και πάλι έξω για να πάρουν τη… ζωή στα χέρια τους. Τώρα, αν πάρουν και καμιά… ζωή, ε, δεν… χάλασε και ο κόσμος! Συμβαίνουν αυτά στις δημοκρατικές κοινωνίες…

Τα ειδεχθή εγκλήματα κατά πολιτών από κατά συρροή δολοφόνους που δεν μπορούν να συμβιώνουν ανάμεσα μας, οι ληστές ή οι κακοποιοί που επιτίθενται σε κρατικούς υπαλλήλους (π.χ. οδηγούς λεωφορείων), οι εγκληματίες με τις μολότοφ και όλα τα… κελεπούρια της ελληνικής… φρουτοπίας, εκμεταλλεύονται μια κατάσταση παγιωμένης τσογλανοποίησης, η οποία θέλει τον νοικοκύρη μόνιμο θύμα και τον θύτη, μόνιμο… κατατρεγμένο που τον έχει γονατίσει το… σύστημα, ρίχνοντας τον στο… λούκι της παρανομίας, γιατί ο καπιταλισμός είναι σκληρός, άμα λάχει να ούμε…!

Από την άλλη, η Δημοκρατία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται εκδικητικά. Αλλά ουδείς, πλην των εγκληματιών, μπορεί να αποδεχθεί ότι η Δημοκρατία πρέπει να αφήνει περιθώρια… παρερμηνειών, σε σχέση με την ευρυθμία σε μια κοινωνία. Δεν μπορεί ένα κράτος δικαίου να ανέχεται τη μετατροπή της αστυνομίας σε έναν αμυντικό μηχανισμό που γίνεται σάκος του μποξ. Φυσικά, οι δημοκρατικοί κανόνες ρυθμίζουν και το αντίθετο. Δηλαδή, την εκμετάλλευση της εξουσίας από κάποιον κρατικό λειτουργό απέναντι στον πολίτη. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα και δεν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις…

Ανάμεσα μας κυκλοφορούν υπάνθρωποι. Άνθρωποι που δεν μπορούν επ΄ ουδενί λόγω να συνυπάρξουν και να αποδεχθούν το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της συντεταγμένης πολιτείας. Η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες, από τα αποβράσματα που καίνε, σπάνε, κλέβουν, βιάζουν, εκτελούν με όπλα ή “σκοτώνουν” με ναρκωτικά. Επειδή δεν γίνεται κάθε φιλήσυχος πολίτης να γίνει… πιστολέρο, είναι δουλειά της κυβέρνησης και του κράτους δικαίου, να διαμορφώσουν σκληρούς και αδιαμφισβήτητους κανόνες σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το κόμπλεξ ότι θα την κατηγορήσουν ως… Χούντα, τα κόμματα που δεν βγάζουν… άχνα κατά των τραμπούκων και εγκληματιών που εξέθρεψαν ή διευκόλυναν με διάφορους ευνοϊκούς νόμους. Ειρήσθω εν παρόδω καταντά… ανέκδοτο να βλέπεις το πολιτικό κηφηναριό που δεν έχει δουλέψει ποτέ, να λειτουργεί ως αυτόκλητος υπερασπιστής των εργαζομένων. Όπως δεν μπορούν να μιλάνε για ασφάλεια και έννομη τάξη, αυτοί που είναι καλά φρουρούμενοι και υποκινούν ή καλύπτουν εκδηλώσεις λατρείας κατά συρροή δολοφόνων. 

Κάπου εκεί χάνεται η μάχη της λογικής με το κακό. Και το είδαμε αυτό μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, όπου η Ελληνική Αστυνομία, υιοθέτησε μια άκρως αμυντική στάση, δια της… ανυπαρξίας της, μετά το δυσάρεστο, αλλά ευτυχώς όχι τραγικό περιστατικό με τον νεαρό αστυνομικό που έπεσε θύμα της μανίας εγκληματιών. Ένα περιστατικό που φυσικά οφείλουμε να πούμε ότι τροφοδοτήθηκε από μια άκρως αντι-επαγγελματική συμπεριφορά ενός άλλου αστυνομικού που έκανε τα εύκολα δύσκολα με έναν… τσαμπουκαλή, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει και… εθνικός ήρωας. Μην σας πούμε ότι στις επόμενες εκλογές, θα τον δούμε και υποψήφιο βουλευτή! Και σε αυτό να προσθέσουμε και την παρ΄ ολίγο αφαίρεση ζωής ενός πολίτη που είχε το… θράσος να παρατηρήσει σουρωμένους αλήτες, οι οποίοι σαν αναίσθητα ζώα, μετατρέπουν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής σε κόλαση.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το δόγμα του κεντρώου χώρου, δεν πρέπει να αφήνει περιθώριο παρερμηνειών περί υιοθέτησης πρακτικών “αστυνομικού κράτους”. Αν το αυτονόητο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, θεωρείται… φασισμός, τότε ας το κλείσουμε το… μαγαζί μία και καλή! Αλλά, δεν γίνεται να αποδεχθούμε την ήττα μας ως κοινωνία και να υπογράψουμε τον θάνατο της Δημοκρατίας ως γνήσιο ελληνικό δράμα, εν χορδαίς και οργάνοις. Είναι το μεγάλο… κενό που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα αποβράσματα, οι δολοφόνοι, οι τραμπούκοι και τα δημιουργήματα του τσογλανοποιημένου περιθωρίου. Η αλητεία δεν μπορεί να κυριαρχήσει. Η ανοχή στους εγκληματίες δεν μπορεί να επικρατήσει. Και κυρίως δεν μπορούμε να ηττηθούμε θεσμικά, πολιτισμικά και κοινωνικά αποδεχόμενοι ευνοϊκούς νόμους υπέρ των… αρνητών της ευνομίας και της ευρυθμίας.

Πολλοί θα επικαλεστούν ως δικαιολογία για τις αποτρόπαιες πράξεις τους την… καραντίνα, την… κούραση, την… πίεση και δεν ξέρουμε τι άλλο. Μπορεί να τους φταίει ότι η γη είναι… επίπεδη, όπως λέει ο Βαρουφάκης, ο οποίος μάλιστα δεν το θέτει καν σε συζήτηση, γιατί έτσι είναι!!! Από την πλευρά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι υπουργεία τύπου “Προστασίας του Πολίτη” ή “Δικαιοσύνης”, πρέπει να δικαιολογούν τον τίτλο τους δια του σεβασμού των πολιτών και όχι δια της αναγωγής τους σε… ανέκδοτα.

Όταν ο πολίτης έχει την πεποίθηση ότι αποβράσματα της κοινωνίας έχουν το πάνω χέρι και κάνουν ό,τι θέλουν, δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για τη ζωή του και την περιουσία του. Δεν ξέρει πώς να αμυνθεί και δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το επιπλέον κόστος που θα προκύψει, αν ο μη γένοιτο, βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Δεν ξέρει τι να κάνει όταν αποβράσματα της κοινωνίας, μπορούν να αφαιρούν ζωές για… καλαμπούρι, να ληστεύουν, να πετάνε μολότοφ, να καίνε ή να επιτίθενται σε οδηγούς λεωφορείων γιατί κάνουν… στάσεις για να πάρουν επιβάτες (!!!). Και πολλά ακόμη. Και εμείς μπροστά σε όλα αυτά, νομίζουμε ότι είναι… Παρασκευή και βλέπουμε το δελτίο καιρού με τη Χριστίνα Σούζη, να μας περιγράφει πώς η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα μας προκαλέσει αλλεργίες…

Αυτό το τμήμα της κοινωνίας είναι τα δημιουργήματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ακραίων εξτρεμιστών, είτε από αριστερά είτε από δεξιά. Πάνω κάτω μπορούμε να σχηματίσουμε το προφίλ των κακοποιών και από πού κρατάει η… σκούφια τους. Ας προσέξει η κυβέρνηση μέχρι που μπορεί να φτάσουν τα όρια ανοχής του κόσμου. Για παράδειγμα, δεν νοείται να έχει συλληφθεί δολοφόνος και να παρουσιάζεται εκ του νόμου των προσωπικών δεδομένων ως “φερόμενος δράστης”. Δεν γίνεται να έχεις πιάσει τον άλλον με τη… γίδα στην πλάτη μέσω των καμερών ασφαλείας και να απαγορεύεται η κοινοποίηση του προσώπου του, όταν αυτός μπορεί να κάνει το ίδιο ανενόχλητος για μέρες. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι εγκληματίες και φυγόδικοι που μπορεί να πίνουν τον καφέ τους δίπλα μας με το… κουμπούρι κρυμμένο στο τσαντάκι και να μην κυκλοφορεί η φωτογραφία τους παντού. Δεν γίνεται να συλλαμβάνονται ληστές και βασανιστές ηλικιωμένων και να δημοσιοποιούνται οι φωτογραφίες τους κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, στις… 30 Φεβρουαρίου!

Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χρήση των καμερών πρέπει να είναι ευρεία σε κάθε δημόσιο χώρο. Το ίδιο πρέπει να αντιληφθούν και οι πολίτες προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους. Τα μέτρα αυτοπροστασίας, αποτελούν μέτρα αποτροπής έκνομων ενεργειών και τόνωσης της δημόσιας τάξης και ευνομίας. Μακάρι να το επέτρεπε η οικονομική συγκυρία και να δίνονταν γερές επιδοτήσεις σε οικονομικά αδύναμους πολίτες για την αγορά τέτοιων συστημάτων παρακολούθησης. Γιατί έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν αποτρεπτικά. Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσες χιλιάδες αξιόποινες πράξεις θα είχαν διαπραχθεί εάν δεν υπήρχε ο φόβος της κάμερας. Οι κάμερες έχουν μπει στη ζωή μας, αλλά η χρήση τους πρέπει να γίνει ακόμη πιο εντατική.

Ο καθένας πρέπει να κάνει το κουμάντο του και να θωρακίσει το σπίτι του, γιατί το επόμενο βήμα της παραβίασης του, είναι η απειλή κατά της ζωής. Όσοι θεωρούν ότι όλα αυτά είναι… σκληρά και… φασιστικά, προφανώς είτε είναι εγκληματίες, είτε εν δυνάμει κακοποιοί που θέλουν να βλάψουν τον συνάνθρωπο τους. Ένας πολίτης που δεν έχει σκοπό να βλάψει τον συμπολίτη του, δεν ενοχλείται ούτε από τις κάμερες, ούτε από τίποτα άλλο. Ίσα ίσα, που ο πολίτης μπορεί να προστατευτεί και από την κατάχρηση εξουσίας ενός κρατικού λειτουργού.

Από την άλλη, υπάρχει ο πολίτης να αισθανθεί εντελώς απροστάτευτος και να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προμηθευτεί όπλα για να προστατεύσει τη δική του ζωή, καθώς και τη ζωή των μελών της οικογενείας του. Και τότε ξέρετε βεβαίως, τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο αμυνόμενος υπερασπιστεί τη ζωή του έναντι του επιτιθέμενου. Θα γίνει αυτός… εγκληματίας και ο πραγματικός εγκληματίας θα είναι το… θύμα. Δεν υπάρχει νοικοκύρης που να θέλει να φτάσει σε αυτό το σημείο και αυτό δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γιατί αλλιώς, δεν θα μιλάμε για μια εύρυθμη κοινωνία, αλλά αντιθέτως, για μια απέραντη ζούγκλα. 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κανένας νομοταγής πολίτης δεν θέλει να βρεθεί στη φυλακή, υπερασπιζόμενος τη ζωή του και την περιουσία του, κάνοντας χρήση… σιδερικών. Ωστόσο, δεν μπορεί να σκεφτεί ότι μπορεί να καταλήξει και στο… χώμα. Γι αυτό η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σοβαρά, χωρίς παρενθέσεις, αγκύλες και αστερίσκους, να ασχοληθεί εδώ και τώρα με την πρόληψη και την πάταξη του εγκλήματος. Πρέπει να καταστήσει σαφές στο οργανωμένο έγκλημα, ότι η κοινωνία και η Δημοκρατία δεν ανέχονται τέτοιες πρακτικές. Ο νόμος πρέπει να είναι… σοκαριστικός για όσους διανοηθούν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, να ληστέψουν, να κακοποιήσουν και να κάψουν. Όταν χαρακτηρίζουμε τις ενέργειες τραμπούκων ως “παρεμβάσεις” και τον συλληφθέντα δολοφόνο ως “φερόμενο δράστη” ή τον καταδικασμένο κατά συρροή δολοφόνο ως… αγωνιστή, τότε το καρκίνωμα, θα μετατραπεί σε πολυμεταστατικό καρκίνο και μάλιστα μη αντιμετωπίσιμο.

Κύριε Μητσοτάκη και κύριοι της κυβέρνησης, ήρθε η ώρα να πάρετε αποφάσεις με βάση το πλαίσιο που αρμόζει σε δημοκρατίες οι οποίες θέλουν να προστατεύονται, αλλά και να προστατεύουν τους πολίτες τους. Είμαστε μια κοινωνία δυτικού τύπου και σε μερικά χρόνια ίσως απειληθούμε και από ασύμμετρες απειλές που έχουν να κάνουν με τον… συνωστισμό διαφόρων “επενδυτών” που… λιάζονται και… εξαφανίζονται. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται, αλλά δεν μπορεί και να υποτάσσεται στους πάσης φύσεως εγκληματίες. Και αν κάποιοι… δημοκράτες χαρακτηρίσουν όλα αυτά ως… φασιστικά, ας μας αναλύσουν καλύτερα το προφίλ των κομμουνιστικών καθεστώτων, όπου κάποτε αν σε έπιαναν να καπνίζεις… Marlboro σε πήγαιναν σε μπουντρούμια ή σε… εξωτικούς χειμερινούς προορισμούς με -60 βαθμούς Κελσίου για να σπας τον πάγο με το… κεφάλι σου!. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας μιλήσουν για τη δική τους “δημοκρατία”, η οποία εκφράζει τους “δημοκράτες”… εγκληματίες.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να πράξει. Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι όλα όσα πρέπει να πράξει, είναι αποφάσεις μερικών εβδομάδων, για να μην πούμε… ημερών! Ιδού η Ρόδος, ιδού και η… τόλμη! Και πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το επόμενο στάδιο μετάβασης μιας τσογλανοποιημένης κοινωνίας, είναι η… ζούγκλα!

Facebook Comments