Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση η Skoda αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του Fabia που, όπως και τα άλλα καινούργια σούπερ μίνι του γκρουπ VW, βασίζεται πλέον στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του γερμανικού γκρουπ. Μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,108 μ. και μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 94 χιλιοστά (συνολικά 2.564), κάτι που εγγυάται μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Ταυτόχρονα διαθέτει κι ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών για τα δεδομένα της κατηγορίας, που έχει αυξηθεί στα 380 λίτρα.

Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική του αμαξώματος με συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης Cx 0,28 αντί για το 0,32 της προηγούμενης γενιάς, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο. Προσαρμοσμένο στην σύγχρονη πραγματικότητα το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια οθόνη έως 9,2 (ανάλογα με την έκδοση) στην κεντρική κονσόλα.

Και φυσικά στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη λίστα από ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα συστήματα ασφαλείας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με χιλιάρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα σε εκδόσεις 65 και 80 ίππων, χιλιάρη τούρμπο (TSI) σε εκδόσεις 95 και 110 ίππων, καθώς και τον TSI 1.5 των 150 ίππων. Τα διαθέσιμα κιβώτια (ανάλογα με την έκδοση) είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG 7 ταχυτήτων.

Facebook Comments