Το μικρό PCX 125 ξεχωρίζει χάρη στην απίστευτη ευκολία που προσφέρει στην καθημερινή χρήση. Όχι μόνο γιατί καίει ελάχιστη βενζίνη, αλλά και γιατί έχει μικρό μέγεθος και ταυτόχρονα πλούσιους χώρους. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη πως κατάφερε να πουλήσει πάνω από 150.000 αντίτυπα στην Ευρώπη και με την νέα γενιά του 2021 θα έχει αντίστοιχα λαμπρό εμπορικό μέλλον. Ο κινητήρας είναι καινούριος με τέσσερεις βαλβίδες αντί για δύο και φυσικά έγινε Euro 5.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ο νέος κινητήρας έχει μεγαλύτερη διάμετρο εμβόλου και μικρότερη διαδρομή προς όφελος της ευστροφίας και η σχέση συμπίεσης αυξήθηκε στο 11,5:1. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη δύναμη και καλύτερες επιδόσεις, κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή την κατηγορία κυβισμού όπου και το ένα αλογάκι κάνει μεγάλη διαφορά. Γύρω από αυτό τον νέο κινητήρα, υπάρχει ένα ολοκαίνουριο ατσάλινο πλαίσιο που χάρη στο σχήμα του οι σχεδιαστές μπόρεσαν και αύξησαν κατά 2,4 λίτρα τον ήδη μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που χωράει άνετα ένα full-face κράνος, χωρίς να αυξηθεί το ύψος της σέλας, παραμένοντας στα μόλις 764mm.

Την ίδια στιγμή το ρεζερβουάρ είναι 8,1 λίτρα και σε συνδυασμό με την μικρή κατανάλωση, η αυτονομία ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα στην πραγματική ζωή (385km υπόσχεται η Honda). Οι νέες αναρτήσεις περιλαμβάνουν δύο πίσω αμορτισέρ με μεγαλύτερη ωφέλιμη διαδρομή για να μην τερματίζουν εύκολα στις μεγάλες λακκούβες και τα ελαστικά φάρδυναν κατά ένα πόντο μπροστά και πίσω (110/70-14 και 130/70-13). Το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 130 κιλά, κάτι πολύ σημαντικό για την ευκολία οδήγησης του PCX 125.

Καινούρια είναι και η εργονομία της θέσης οδήγησης, λόγω επανασχεδιασμού της ποδιάς, που τώρα προσφέρει 30mm μεγαλύτερο μήκος και πλάτος στο πάτωμα για να βάζεις τα πόδια σου εκεί που σε βολεύει καλύτερα. Επίσης μας αρέσει που η σχεδίαση του νέου Full LED προβολέα επέστρεψε στην απλότητα, όπως και η 3D αισθητική του πίσω φαναριού.

Το σύστημα εκκίνησης έγινε Key-less κα από το τηλεχειριστήριο μπορείς να κλειδώνεις και να ξεκλειδώνεις τη σέλα, ακόμα και το extra Top Case των 30 λίτρων. Το ABS είναι στάνταρ (στα 125 δεν είναι υποχρεωτικό) αλλά μόνο για το εμπρός δισκόφρενο. Δυστυχώς πίσω παραμένει το ταμπούρο χωρίς ABS και είναι το μόνο σημείο που μπορεί να δεχτεί αυστηρή κριτική

Στην θέση οδήγησης, η σημαντική άνεση που ο αναβάτης θα νιώσει συμμαχεί με τον ακριβέστατο οδηγικό χαρακτήρα που το PCX φέρει, κάνοντας τις μετακινήσεις πραγματική απόλαυση. Η ποιότητα κύλισης που το μοντέλο πετυχαίνει είναι εξαιρετική και η σταθερότητα του στην ευθεία μπορεί να εντυπωσιάσει. Στις στροφές το PCX λειτουργεί σαν διαβήτης: Κοιτάς που θες να πας και το scooter ακολουθεί πιστά την γραμμή, ακόμη και αν έρχεσαι με πολλά και χρειαστεί να το πλαγιάσεις αρκετά, ενώ δίνει πλούσια αίσθηση του δρόμου και μια εντύπωση ότι…κινείται σε ράγες! Μεγάλο ρόλο εδώ παίζει και το πολύ καλό ζύγισμα των 130 κιλών του PCX

 Το PCX 125 2021 κοστίζει 3.300 ευρώ 

Facebook Comments