Παρά το νέο υψηλό πέντε ετών που κατέγραφαν χθες οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά τα θετικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που αντανακλούν τις βελτιωμένες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η Morgan Stanley «βλέπει» σημαντική περαιτέρω άνοδο.

Συγκεκριμένα, η τεχνική ανάλυση και ο δείκτης χρονισμού της αγοράς της Morgan Stanley (Morgan Stanley Timing -MTI), στέλνει ένα νέο σήμα “αγοράς” (buy) για τις ευρωπαϊκές μετοχές, και η τράπεζα τονίζει, σε σημείωμα στρατηγικής που έστειλε στους πελάτες της, ότι αναμένει επίσης βελτίωση των οικονομικών δεδομένων στην περιοχή, σύντομα.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, με τον MTI να επιστρέφει σε «Buy» έδαφος την περασμένη εβδομάδα, η αγορά θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και έτσι επαναλαμβάνει την συμβουλή της για αύξηση της έκθεσης σε μετοχές «αξίας» και με υψηλό δείκτη beta ( επιθετικές μετοχές) στα χαρτοφυλάκια.

Η Morgan Stanley τονίζει πως με τον δείκτη ΜΤΙ σε έδαφος «αγοράς», η άνοδος των μετοχών μέχρι τώρα, δεν ήταν υπερβολική και έχει πολλά περιθώρια ακόμη. Επίσης, εκτιμά πως τα μακροοικονομικά δεδομένα θα αρχίσουν να βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα, μετά την πρόσφατη σημαντική μείωση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετοχές «αξίας» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους στρατηγικούς αναλυτές για να αναφερθούν σε μετοχές που έχουν πέσει τόσο πολύ που είναι πλέον ελκυστικές για λόγους αποτίμησης, ενώ οι μετοχές “beta” είναι αυτές που τείνουν να υπεραποδίδουν μιας ανοδικής αγοράς, αν και μπορούν να υποαποδόσουν επίσης σε μία πτωτική αγορά.

Η Morgan Stanley έχει overweight στάση στις τράπεζες και την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ έχει underweight στάση στον κλάδο των βασικών καταναλωτικών αγαθών.


Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments