Αγοραστική διάθεση για το ευρώ - Τα βλέμματα στη στερλίνα

FXCM

Αγοραστική διάθεση για το ευρώ - Τα βλέμματα στη στερλίνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Αμάρι επιχείρησε να αντιστρέψει τις Κυριακάτικες δηλώσεις του για το γεν, με το δολάριο να διορθώνει, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Το ευρώ αρχίζει να βρίσκει δειλά - δειλά την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ο χρυσός σκαρφάλωσε στα $1.400, το πετρέλαιο στα $97.00, και οι επενδυτές άρχισαν να μειώνουν το ρίσκο τους στο δολάριο.

Η εκτίμησή μας φυσικά είναι ότι η δυναμική του δολαρίου παραμένει, όσα “πυροτεχνήματα” κι αν ειπωθούν από την άλλη πλευρά. Έχουμε γράψει πολλές φορές, πως το γεν είναι σε μια διαδικασία κατάρρευσης, και μόνο δηλώσεις αξιωματούχων μπορούν να παγώσουν την ξέφρενη άνοδο.

Ήρεμη ημέρα και η σημερινή με τη στερλίνα να “βγαίνει” στο προσκήνιο, και τους αναλυτές να περιμένουν μια μείωση του CPI. Ενδεχόμενη καλύτερη τιμή από το 2.6% θα δώσει θετικό τόνο στο νόμισμα, και θα μεταφέρει μέρος του ρίσκου και στα cross του GBP.