Στο 1% το ελληνικό ομόλογο - Στις αγορές βγαίνει εντός του Ιουνίου η ΕΕ θα δανειστεί €80 δισ.

MarketNews

Στο 1% το ελληνικό ομόλογο - Στις αγορές βγαίνει εντός του Ιουνίου η ΕΕ θα δανειστεί €80 δισ. , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο επίπεδο πέριξ του 1% κινείται με μικρές αυξομειώσεις και σήμερα το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων.

Το θετικό κλίμα διατηρείται από παρεμβάσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας (I.Visco) ανέφερε ότι παραμένει η ανάγκη να διατηρηθούν υποστηρικτικές οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες. Δήλωσε επίσης, ότι η ΕΕ χρειάζεται να προβεί σε κοινή έκδοση χρέους. Το μέλος της ΕΚΤ (Κ.Knot) εκτιμά ότι η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει ανάκαμψη, ενώ θεωρεί ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή.

Τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές ομολόγων επιχείρησε να αξιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θ΄ αντλήσει από τις αγορές 80 δισ. ευρώ εκδίδοντας μακροχρόνια ομόλογα. Ο δανεισμός θα ξεκινήσει αργότερα εντός του Ιουνίου. Στόχος είναι εντός του δευτέρου εξαμήνου η ΕΕ να καλύψει όλες τις προκαταβολές (σε δάνεια και επιδοτήσεις) που απορρέουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του ΝextGenerationEU.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ, μόνον, αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έκλεισε στο 0,84% (στη διάρκεια της ημέρας υποχώρησε έως το 0,82%) από 0,85% χθες έναντι -0,17% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,01%.