Τη διαφωνία του με την παραχώρηση της χώρου του ιερού βράχου της Ακρόπολης και άλλων μνημείων στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας εξέφρασε ο Κώστας Ζουράρις.

Σε επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό του τρόπο απευθυνόμενος προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε:

«Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε 2 περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!».

Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το βδελύκτροπον της Dior, το 51’ όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με τα oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή».

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού απάντησε πως τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι νόμιμες διαδικασίες και σημείωσε ότι «το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης!».

Μάλιστα η Λίνα Μενδώνη διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών (π.χ. Παρθενώνας).

Πηγή: In.gr

Facebook Comments