Τους άξονες του πολιτικού σχεδιασμού που θα κληθούν να υλοποιήσουν η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, παρουσίασε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, με την εισήγησή του στην διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπως προέκυψε από το συνέδριο.

Τρεις άμεσες οργανωτικές υποχρεώσεις

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, οι άμεσες οργανωτικές υποχρεώσεις ως Κεντρική Επιτροπή και ως Πολιτική Γραμματεία είναι τρεις:

•      Η καλύτερη οργάνωση των αποδήμων μας. Οι απόδημοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο  γιατί εκφράζουν την κρίση εδώ, μέσα από το brain drain. Πρέπει να οργανωθούν, γιατί βλέπουμε κυκλωτικές κινήσεις τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ να τους εντάξουν στο μνημονιακό άρμα το οποίο τους έστειλε στο brain drain. Σημαντικό κομμάτι σε αυτό η διασύνδεση του ΜέΡΑ25 με το DiEM.

•      Η ίδρυση και δημιουργία νέων οργανώσεων βάσης παντού, σε όλη την Ελλάδα.

•      Η εξωστρέφεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του κόμματος, τονίζοντας ότι από το συνέδριο βγήκε πιο ώριμο και πιο δυνατό.

Μπουκέτο από δηλητηριώδη άνθη

Σημείωσε επίσης, ότι: «η διευρυμένη ΚΕ έχουμε υποχρέωση αυτή τη διαδικασία ενδυνάμωσης να την ενδυναμώσουμε κι άλλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και να το κάνουμε σε μια περίοδο όπου η λεηλασία των πολλών, των μη προνομιούχων βρίσκεται σε έξαρση. Αυτή τη βδομάδα δίνουμε τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα εργασιακά. Δεν είναι θέμα ενός νομοσχεδίου, υπάρχει ένα μπουκέτο από δηλητηριώδη άνθη, τα οποία το κατεστημένο στο σύνολό του, από το 2010, χρησιμοποιούν για να ραπίσουν τους μη προνομιούχους, την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους. Συνδυασμός «Ηρακλή», Πτωχευτικού, εργασιακών, El dorado, Ελληνικού κτλ, όλος αυτός ο συνδυασμός έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ιδιότυπης αποικίας χρέους σε αυτή τη μεριά της Μεσογείου, υπό την αιγίδα τόσο των Βρυξελλών όσο και της ντόπιας ολιγαρχίας. Αυτός είναι ο αγώνας μας. Γι’ αυτό θέλουμε να ενδυναμώσει το ΜέΡΑ25. Αυτό είναι το χρέος της νέας Κεντρικής Επιτροπής».

Δύο καθήκοντα

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα τα καθήκοντα της ΚΕ είναι δύο:

•      Να μεταφέρουμε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του εξωτερικού τους μεσοπρόθεσμους στόχους του ΜέΡΑ25 για ζητήματα επιβίωσης, δουλειάς, στέγης, δημόσιων αγαθών.

•      Να ενημερωθούμε και να ενημερώνουμε για την τακτική που χρησιμοποιεί, για τη μέθοδο αλλαγής της κοινωνίας του ΜέΡΑ25, που σε δύο λέξεις είναι υπεύθυνη ανυπακοή.

Φθίνει η ριζοσπαστική Αριστερά – Κριτική στο ΚΚΕ

Όπως είπε, «η ριζοσπαστική Αριστερά φθίνει, η φωνή της δεν ακούγεται. Εκεί έξω, όπου οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας υποφέρουν, δεν ακούνε την δική μας τη φωνή».

Πρόσθεσε πως «μακροπρόθεσμα η λύση δεν είναι ο Κεϋνσιανισμός, η λύση δεν είναι οι συστημικές λύσεις. Ο καπιταλισμός, η τεχνοφεουδαρχία δεν εκπολιτίζεται, μόνο μετασχηματίζεται και μόνο υπερβαίνεται». Για τους λόγους αυτούς, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «το ΜέΡΑ25 έχει καλέσει σε παλλαϊκή συστράτευση και σε ενότητα για ρήξη. Ενότητα για να υπερασπιστούμε τους απροστάτευτους και τους ανυπεράσπιστους για να μετασχηματίσουμε την κοινωνία. Ρήξη όλοι μαζί για όλα και όχι όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ -που μας κάνει κυκλωτικές κινήσεις- και το ΚΚΕ».

Ειδικότερα για το ΚΚΕ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι «για το ΚΚΕ πρέπει να σπάσουμε το αφήγημα για το τίμιο κόμμα. Μόλις προχθές ο Ριζοσπάστης προέβη σε μια χυδαία και ανέντιμη ανάλυση των θέσεων του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας. Δεν αποδεχόμεθα το αφήγημα ότι το ΚΚΕ πρόκειται για ένα έντιμο αλλά ουτοπικό κόμμα. Είμαστε οι μόνοι που συνδυάζουμε την ουτοπία, το ήθος και το ρεαλισμό. Γι’ αυτό υπάρχουμε», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε τονίζοντας:

Νέος συνδικαλισμός

«Όπως ανοίξαμε το θέμα του νέου φεμινισμού, πρέπει να ανοίξουμε και το θέμα του νέου συνδικαλισμού. Γιατί με το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Με ένα πουλημένο κίνημα, με κίνημα εργατοπατέρων, καρεκλοκένταυρων, η εργατική τάξη δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τον εργοδότη.

»Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε ένα άλλο συντηρητικό κόμμα, όπως είναι το ΚΚΕ, είτε ένα συντηρητικό κόμμα που αποδέχεται τον εργατοπατερισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο έχει εκφυλιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Facebook Comments