Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ηγούμενος άντεξε τις χθεσινές δυσκολίες από το σηπτικό σοκ. Η χθεσινή ημέρα ήταν κρίσιμη καθώς ο οργανισμός του είχε καταπονηθεί. Πλέον αναμένεται να φανεί πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του τις επόμενες ημέρες.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το hlektra.gr οι ιατροί δεν εκφράζουν ούτε ανησυχία ούτε και αισιοδοξία ενώ όπως φαίνεται, ο Εφραίμ χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει ο οργανισμός του να ανταποκριθεί στις θεραπείες τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για το σηπτικό σοκ το οποίο υπέστη. Ωστόσο τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει περιπλέκουν την κατάσταση.
 

Νωρίτερα:

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο ηγούμενος Εφραίμ που δίνει μάχη με τον κορωνοϊό για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 64χρονος μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό τις τελευταίες 20 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στις 4 Ιουνίου όταν και οι γιατροί πήραν την απόφαση να τον διασωληνώσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν ο πυρετός του παραμένει σε υψηλά επίπεδα (39-40 βαθμοί), ενώ ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του έχουν χορηγήσει.

Το σηπτικό σοκ
Το βράδυ της Τετάρτης οι γιατροί έκαναν προσπάθεια για αποσωλήνωση, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο ηγούμενος Εφραίμ ανέβασε διοξείδιο με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί ξανά. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε περαιτέρω καθώς υπέστη και σηπτικό σοκ.


Πηγή: iefimerida.gr  

Facebook Comments