Μπαρόζο: Προς όφελος της Ιταλίας και της Ευρώπης η πολιτική σταθερότητα

Ναυτεμπορική

Μπαρόζο: Προς όφελος της Ιταλίας και της Ευρώπης η πολιτική σταθερότητα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι πρόκειται να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία προς το συμφέρον της χώρας και της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον Μάριο Μόντι, ο κ. Μπαρόζο εκτίμησε επίσης πως εάν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογηθεί στη χώρα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τότε θα αυξηθεί κατά σημαντικό τρόπο η δυναμικότητα και η ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία της προσεχούς συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 14 και 15 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, η οποία θα ασχοληθεί με τον συντονισμό της κοινής οικονομικής, δημοσιονομικής και εργασιακής πολιτικής.

 «Η κρίση δεν έχει τερματιστεί ακόμη και οι προσπάθειες δεν έχουν χαλαρώσει. Αυτό προϋποθέτει προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να παραχθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα εξασφαλίζοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα», υποστήριξαν.