Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

MarketNews

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αγορές ομολόγων. Περιορισμένες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μεσοπρόθεσμων ομολόγων καθώς αυτά είναι πιο ευαίσθητα στις εξελίξεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος αύξησης των επιτοκίων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Fed, επισπεύδοντας κατά ένα χρόνο (το 2023 αντί του 2024) την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, επηρέασε αρνητικά τα ομόλογα μικρότερης διάρκειας. Ωστόσο η ΕΚΤ δια της προέδρου της Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένει στην ανάγκη να διατηρηθεί επί μακρόν η χαλαρή νομισματική πολιτική.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου επανήλθε σε θετικό έδαφος και κυμαίνονταν στο 0,045%, η απόδοση του 10ετους ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,83% από 0.73% ενώ του 15ετούς διατηρήθηκε στο 0,88%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 169 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 74 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,83% έναντι -0,16% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 0,99% από 0,97% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.