Οι πρόσφατες αποκαλύψεις γύρω από την προέλευση και την μετάδοση του κορονοϊού μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην αλήθεια, για το τι πράγματι συνέβη, που θα μας βοηθήσει να κατανοήσομε το πρόβλημα και να βρούμε σωστές λύσεις για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

Τι γνωρίζομε πλέον τώρα. Υπάρχει ελάχιστη αμφιβολία ότι η πηγή και προέλευση του κορονοϊού είναι τα εργαστήρια του Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν της Κίνας και όχι κάποια υγρή αγορά ή αμερικανοί στρατιώτες και ότι άλλη προπαγάνδα ψεύδους διέσπειρε και συνεχίζει να διασπείρει η Κίνα, λυπηρά με την συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των μεγάλων μέσων ενημέρωσης και social media, πολιτικών και επιλεγμένων ειδικών. Ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι ότι ο κορονοϊός που κτύπησε την ανθρωπότητα σε παγκόσμια κλίμακα και προξένησε τον θάνατο σε περισσότερο από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους είναι μηχανικό κατασκεύασμα του κινέζικου εργαστηρίου και δεν προήλθε  από φυσική μετάδοση από νυχτερίδες σε άνθρωπο.

Το εργαστήριο Γουχάν, που δεν πληροί καν πρωτόκολλα ασφαλείας, διενεργούσε και συνεχίζει επικίνδυνες έρευνες και πειράματα γνωστά με το όνομα κέρδος- Έρευνα λειτουργίας  (Gain-of-function) όπου μετέτρεπαν ορισμένους ιούς σε πιο θανατηφόρους ή μεταδοτικούς. 

Υπάρχουν τώρα γνωματεύσεις επιστημόνων που επιβεβαιώνουν επιστημονικά ότι ο κορονοϊός COVID -19 είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα, όπου μετέτρεψαν τον ιό από τις νυχτερίδες σε ένα νέο παθογόνο, πιο μεταδοτικό και μολυσματικό ιδιαίτερα για τον άνθρωπο.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην Γουόλ Στρητ,  δύο επιστήμονες περιγράφουν ότι το ζευγάρωμα γονιδιώματος που χρησιμοποιείται στην έρευνα κέρδους της λειτουργίας σε εργαστήρια, με στόχο να αυξήσουν την θνησιμότητα και μεταδοτικότητα ενός ιού, είναι συνήθως αυτό που είναι γνωστό σαν CGG-CGG ή το διπλό CGG. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο ιός COVID-19 περιέχει την ίδια διπλή αλληλουχία CGG, που σημαίνει ότι τα επιστημονικά στοιχεία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που σε τηλεοπτική συνέντευξη και σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του οργανισμού, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο ιός COVID-19 προήλθε πιθανότατα από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan. Ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο, είναι πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Γουόλ Στρητ, που αποκαλύπτει ότι τον Νοέμβριο του 2019 τρεις ερευνητές στο εργαστήριο στο Wuhan νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα τύπου COVID-19, που η κινέζικη κυβέρνηση το απέκρυψε από την διεθνή κοινότητα.

Ακόμη πιο συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι αμερικανός Δρ. Φάουτσι που είναι διευθυντής στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, έλαβε εμέιλ στις 31 Ιανουαρίου 2020 από συνάδελφο επιστήμονα, που εκφράζει φόβους ότι ο κορονοϊός έχει τα χαρακτηριστικά ότι είναι μηχανικά κατασκευασμένος.

Όμως γιατί ο Φάουτσι και οι συνεργάτες του το απέκρυψαν; Για τον απλό λόγο,  ότι τα  πειράματα στο κινέζικο εργαστήριο για το μηχανικό κατασκεύασμα του νέου επικίνδυνου και μεταδοτικού κορονοϊού,  χρηματοδοτήθηκε με δικές τους ενέργειες χρησιμοποιώντας χρήματα του αμερικανικού Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Ακόμη και όταν η αμερικανική κυβέρνηση το 2014, απαγόρευσε την χρηματοδότηση και συνέχιση πειραμάτων που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την ανθρωπότητα, ο Φάουτσι χρηματοδοτούσε μυστικά με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν μέσω της αμερικανικής εταιρίας EcoHealth Alliance, για να συνεχίσει τα επικίνδυνα πειράματα. Η χρηματοδότηση συνεχίστηκε πιο εύκολα όταν η αμερικανική κυβέρνηση τον Ιανουάριο το 2017, έκανε άρσι της απαγόρευσης.

Ο ίδιος ο  Φάουτσι σε συνέντευξη το 2012, υποστήριξε ότι τα οφέλη από την έρευνα της λειτουργίας-κέρδους, αξίζουν τον αυξημένο κίνδυνο εργαστηριακού ατυχήματος που μπορεί να προκαλέσει  πανδημία. Μέχρι σήμερα ο Φάουτσι δεν εξήγησε ποια είναι τα οφέλη που προέκυψαν από τον νέο επικίνδυνο κορονοϊό που κατασκεύασαν μηχανικά στα εργαστήρια της Κίνας με χρηματοδότηση του, που αξίζουν περισσότερο από τα 3,5 και πλέον εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν  τις ζωές τους από τον κορονοϊό.

Όμως συμμετοχή έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τα τελευταία έξι χρόνια χρηματοδότησε το κινέζικο ερευνητικό εργαστήριο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και έχει προγραμματίσει να στείλει περισσότερα από 200.000 ευρώ στη μονάδα μέχρι το τέλος του 2023. Με τις νέες αποκαλύψεις ότι είναι εφικτό, η διαρροή από το κινέζικο εργαστήριο πυροδότησε την πανδημία του κορονοϊού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σήμερα κάτω από έρευνα και πολλοί ευρωβουλευτές απαιτούν από την Επιτροπή να αποκαλύψει λεπτομερώς ποιά έρευνα χρηματοδότησε στα κινεζικά εργαστήρια στο Γουχάν και γιατί. 

Χωρίς αμφιβολία, οι υπεύθυνοι που ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις φέρουν ακέραια ευθύνη γιατί δεν έκαναν τίποτε να εξετάσουν η να παρακολουθήσουν για ποιό σκοπό χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι τα χρήματα, αν και γνώριζαν ότι το εργαστήριο δεν πληρεί πρωτόκολλα ασφαλείας για επικίνδυνα πειράματα. Επίσης, ενώ γνώριζαν από νωρίς ότι ο κορονοιός είναι μηχανικά κατασκευασμένος και επικίνδυνος για τους ανθρώπους, το απέκρυψαν, ίσως λόγω πανικού όταν διεπίστωσαν ότι ο ιός που σκότωσε 3,5 εκατ. κόσμο δημιουργήθηκε με δική τους χρηματοδότηση. Πολύ χειρότερα,  επεδόθησαν σε μια καμπάνια παραπλάνησης ακόμη και  εκφοβισμού άλλων επιστημόνων πού διαφωνούσαν, με την σύμπραξη από τα μεγάλα ΜΜΕ και social media,  συμμετέχοντας στην προπαγάνδα της Κίνας   ότι ο κορονοϊός δεν προήλθε από το κινέζικο εργαστήριο, κάτι που η κινέζικη κυβέρνηση συνεχίζει αναίσχυντα να ισχυρίζεται ακόμη  και σήμερα.

Οι  νέες αποκαλύψεις, αναγκάζουν τώρα τους ίδιους επιστήμονες, πολιτικούς και πολλά ΜΜΕ να κάνουν στροφή 180֯ και να αρχίζουν να παραδέχονται έστω και έμμεσα ότι ο κορονοϊός είναι ενδεχομένως κατασκεύασμα του εργαστηρίου του Γουχάν, που είναι σε πλήρη αντίθεση με πρώην δηλώσεις τους.

Αν οι ισχυρισμοί της Κίνας ότι ο κορονοϊός μετεδόθη φυσικά από νυχτερίδες σε ανθρώπους είναι αληθείς, θα ήταν λογικό η κινέζικη κυβέρνηση να άνοιγε τις πόρτες της και να επέτρεπε επιστήμονες από άλλες χώρες να έλθουν να το επιβεβαιώσουν. Όμως δεν το έκανε. Αντίθετα, απαγόρευσαν ξένους επιστήμονες να εισέλθουν στην Κίνα για να μελετήσουν την πηγή του κορονοϊού  και ταυτόχρονα έβαλε φίμωτρο στα μέσα ενημέρωσης και σε επιστήμονες. Η Κινέζικη κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε μια καμπάνια παραπλάνησης ακόμη και σήμερα,  με την καταστροφή δειγμάτων, την απόκρυψη αρχείων και την φυλάκιση και εκτελέσεις Κινέζων πολιτών, επιστημόνων και δημοσιογράφων που τόλμησαν να ερευνήσουν το θέμα.

Η Κινέζικη κυβέρνηση γνώριζε μήνες νωρίτερα, πριν το ανακοινώσει στις 20 Ιανουαρίου 2020, ότι κορονοϊός ήταν μεταδοτικός και εξαπλωνόταν γρήγορα.  Όχι μόνο δεν φρόντισε να ενημερώσει αμέσως τις άλλες χώρες, αλλά αρχικά κατέφυγε σε καμπάνια εξαπάτησης με την σύμπραξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο ιός δεν είναι τόσο μεταδοτικός, με αποτέλεσμα οι άλλες χώρες δεν έλαβαν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

 Ότι η κινέζικη κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έβαλε λουκέτο στην πόλη Γουχάν και τις γύρω περιοχές, απαγορεύοντας κάθε ταξιδιωτική μετακίνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού εντός της Κίνας.  Όμως δεν έκανε το ίδιο με τον υπόλοιπο κόσμο, επιτρέποντας διεθνείς πτήσεις από την περιοχή της Γουχάν προς άλλες χώρες και μάλιστα βάζοντας πίεση σε άλλες ώρες να μη επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αφίξεις από την Κίνα. Με την πίεση σε άλλες χώρες να μην επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η κινέζικη κυβέρνηση γνώριζε ότι η ασθένεια θα εξαπλωνόταν παντού. Σαν αποτέλεσμα,  η Κίνα μετέτρεψε μια επιδημία που θα μπορούσε να περιορισθεί στην κεντρική Κίνα, σε παγκόσμια πανδημία. Το ερώτημα είναι αν το έκανε σκόπιμα ή όχι.

Στην χειρότερη περίπτωση, οι ενέργειες της Κίνας χαρακτηρίζονται σαν εγκληματικές εναντίον της ανθρωπότητας. Οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών οφείλουν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν επικίνδυνα πειράματα στα κινέζικα εργαστήρια και θα πρέπει να  λάβουν μέτρα κατά της κινέζικης κυβέρνησης απαιτώντας αποζημιώσεις για τους θανάτους και οικονομικές καταστροφές που υπέστησαν.

Όμως, ίσως είμαι πολύ αισιόδοξος καθώς δεν νομίζω η Κίνα ανησυχεί πολύ, όσο τουλάχιστον έχει την υποστήριξη από πολλούς πολιτικούς, επιστήμονες, οργανισμούς και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ίσως τα πράγματα αλλάξουν την επόμενη φορά που η Κίνα θα μας στείλει ένα νέο κορονοϊό πιο μεταδοτικό και θανατηφόρο.

Facebook Comments