Εμβολιασμένοι vs Ανεμβολίαστοι

Κρίκας Νίκος

Εμβολιασμένοι vs Ανεμβολίαστοι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης vs Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος

Βενιζελικοί vs Αντιβενιζελικοί

ΕΛΑΣ vs ΕΔΕΣ

Θεσσαλονίκη vs Αθήνα

ΠΑΣΟΚ vs Ν.Δ.  

Κι εκεί που σύσσωμο το ελληνικό σώμα αντιμαχόταν έναν ιό, δεν άργησε να ξεσπάσει μια μικρή εμφυλιακή σύρραξη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο σύνολο τους με κορυφαία την τηλεόραση έκαναν τη δουλειά τους. Καλεσμένοι από αντίπαλα στρατόπεδα με τις ακραίες τους θεωρίες προκάλεσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά πανικό, οσμή θανάτου, αηδία, οργή. Κάθε μέρα αντίπαλοι καλεσμένοι προσκαλούνται  στο ίδιο πάνελ με στόχο τα νούμερα, την προβολή και τα χρήματα. Αύριο η σύγκρουση αυτή αναπαράγεται στην ίδια τη κοινωνία. Στο καφενείο, στο μπαρ, στο δρόμο. Πότε φανερά και πότε υπόγεια. Ο ανεμβολίαστος γίνεται ο αρνητής, ο αντιρρησίας, ο επαναστάτης, ο φορέας του ιού, ο υπεύθυνος των θανάτων. Αντίστοιχα ο εμβολιασμένος γίνεται το πειθήνιο όργανο των κυβερνήσεων, ο ευκολόπιστος, ο μη σκεπτόμενος, η φωνή του παγκόσμιου λόμπι.

Ταμπέλες, ταμπέλες, ταμπέλες

Αυτή η διαμάχη δεν αργεί σε βάθος χρόνου να τινάξει στον αέρα φιλίες και σχέσεις στοργής. Φυλαγμένη καλά στη φαρέτρα μπορεί και να χρησιμοποιηθεί εις βάρος ανυποψίαστων ψυχών στο μέλλον. Όπως ακόμη φωλιάζει μέσα αυτό το μπέρδεμα των χρωμάτων του πρασινογαλάζιου, τι κι αν πέρασαν κοντά 40 χρόνια.  

Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται με τα ίδια μελανά χρώματα, ο μόνος θησαυρός είναι η Σιωπή και η Σκέψη.