Ομόλογα: Κάτω από το 0,7% η απόδοση του 10ετούς

MarketNews

Ομόλογα: Κάτω από το 0,7% η απόδοση του 10ετούς, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ενισχύονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους.

Θετικό είναι το κλίμα, καθώς απ ό,τι φαίνεται η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει εσπευσμένα στην απόσυρση των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζει για την τόνωση της οικονομίας.

Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ απέχει ακόμη αρκετά από το σημείο που θα ήθελε η Κεντρική Τράπεζα να φθάσει, προκειμένου να ξεκινήσει την σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Την στάση αυτή του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, όπως εκτιμούν αναλυτές, θα υιοθετήσουν και άλλες κεντρικές τράπεζες και κυρίως η ΕΚΤ, παραμερίζοντας τις περί αντιθέτου απόψεις που έχουν διατυπωθεί εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού.

Η ΕΚΤ αναμένεται πάντως να αποσαφηνίσει τη στάση της την ερχόμενη εβδομάδα όποτε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.

Στην εγχώρια αγορά το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά ομολόγων αξιοποιείται και από μεγάλες επιχειρήσεις που εκδίδουν επιτυχώς εταιρικούς τίτλους. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ΔΕΗ, η οποία άντλησε από την αγορά 500 εκατ. ευρώ. Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 0,7% και κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στο 0,692%. Αρνητική στο -0,097% παρέμεινε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, ενώ του 15ετούς κυμαινόταν στο 0,83%.