Δεν τα κατάφερε τελικά και υπέκυψε στα τραύματα του ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, που είχε δεχτεί πυροβολισμούς από αγνώστους στο κέντρο του Άμστερνταμ και είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε μια υπόθεση που θυμίζει αυτή του Γιώργου Καραϊβάζ, του Ελληνα δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του τον περασμένο Απρίλιο.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον Ολλανδό δημοσιογράφο έξω από το τηλεοπτικό σταθμό όπου είχε μεταβεί, για να βγει ως καλεσμένος σε εκπομπή. Στη θέα του Ντε Βρις, οι εκτελεστές του τον πυροβόλησαν πέντε φορές, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, με το θύμα να νοσηλέυεται σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες δώδεκα ημέρες.

Στη χώρα ξέσπασε σάλος με τον πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε να δηλώνει σχετικά πως “η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας”.

 

Facebook Comments