Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό  Τουρκικό Κόμμα, αποφάσισε χθες βράδυ να μποϋκοτάρει τη συνεδρία της «βουλής» των Τουρκοκυπρίων, την οποία θα προσφωνήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η απόφαση, που προκάλεσε αίσθηση και αντιπαραθέσεις στην τ/κ κοινότητα, ελήφθη στη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίας του αριστερού κόμματος. Ανάλογη απόφαση για μη-συμμετοχή στην ειδική συνεδρία, όπου θα μιλήσει ο Ταγίπ Ερτογάν, έλαβε χθες και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Δηλώσεις απαρέσκειας και σκέψεις για κινητοποιήσεις 

Η δυσαρέσκεια που επικρατεί για τις παρεμβάσεις του Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτερικά των Τουρκοκυπρίων αποτυπώνονται και σε δηλώσεις προσωπικοτήτων ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου. Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε γραπτή του δήλωση κατήγγειλε ότι η νέα πολιτική της Τουρκίας δεν υπολογίζει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων, ενώ ειδικά για τους σχεδιασμούς Ερντογάν για το Βαρώσι και τις ελληνοκυπριακές περιουσίες είπε ότι είναι μια ενέργεια που παίζει με τα νεύρα των Ηνωμένων Εθνών και του κόσμου. Δυσαρέσκεια για τις τουρκικές παρεμβάσεις εξέφρασε και ο «δήμαρχος» Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα άτομο».

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τ/κ μέσα, κόμματα, συνδικάτα και οργανώσεις επεξεργάζονται τρόπους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις νέες θέσεις της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας στο Κυπριακό, κατά την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στο νησί.  

Facebook Comments