Βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα, οφείλω να σας πω, τη συζήτηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το βράδυ στη Χαλκίδα με αυτοδιοικητικούς της περιοχής. Σε αυτή ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, πρακτικά, οι εθνικές εμβολιαστικές καμπάνιες, όσο καλές και αν είναι, φτάνουν σιγά-σιγά στο όριο τους δυνητικού τους εύρος και τώρα πρέπει να δουλέψει η…στρατηγική πόρτα-πόρτα. 

Το μήνυμα από εμάς έχει φτάσει σε σημείο εξάντλησης. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι να πάμε εκεί που ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και στην κυριολεξία να πιάσουμε συμπολίτη-συμπολίτη μας και να τον πείσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το βήμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Γι’ αυτό και πλέον στο παιχνίδι θα μπουν, εκτός από τους φαρμακοποιούς που έκλειναν ήδη ραντεβού με αποζημίωση 1 ευρώ από το κράτος, και οι ιδιώτες γιατροί που διατηρούν προσωπικές σχέσεις με πολλούς πολίτες και μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές του εμβολιαστικού μηνύματος. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα και τα κίνητρα θα είναι κυρίως οικονομικά, καθώς πρακτικά θα προβλέπεται αμοιβή για κάθε ραντεβού που κλείνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί του ιδιωτικού τομέα. Όπως είπαμε, ήδη για τους φαρμακοποιούς προβλέπεται μια αποζημίωση, η οποία δεν αποκλείεται να αυξηθεί και να ευθυγραμμιστεί με αυτή των γιατρών. 

Κάπως έτσι, κυνηγάμε να δαμάσουμε το κύμα των ανεμβολίαστων…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments