Κικίλιας: €20 στους γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο και €50 για κατ οίκον

MarketNews

Κικίλιας: €20 στους γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο και €50 για κατ οίκον, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά το σχέδιο για να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί, να καμφθούν και οι τελευταίοι αρνητές και να χτιστεί επιτέλους η πολυπόθητη ανοσία για να επανέλθει η κοινωνία σε μία κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χθες (22/7) ότι θα δοθούν κίνητρα σε γιατρούς, φαρμακοποιούς για να συμβάλλουν στο πρόγραμμα «Ελευθερία» κι ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα παίρνουν μπόνους 20 ευρώ για εμβολιασμό πολιτών στο ιατρείο και 50 ευρώ αν πραγματοποιούν κατ οίκον εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στην τηλεόραση του OPEN σημείωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας» τόνισε.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…). Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους» πρόσθεσε.