Ένταση επικράτησε για μια ακόμα φορά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με τους βουλευτές της ΝΔ να καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ως «χυδαία» την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Νίκος Φίλης στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τις αναφορές στα παιδιά της.

Η αντιπαράθεση άναψε ακόμα περισσότερο όταν η βουλευτής της ΝΔ,  Φωτεινή Πιπιλή, συνέκρινε τον Νίκο Φίλη με τη ρητορική της Χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια.  «Είναι χυδαία, κακοποιητική και απολίτιστη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Νίκου Φίλη. Αναφέρομαι συλλήβδην στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βρέθηκε κανείς – καμιά γυναίκα και άντρας για να εκφράσει δημόσια την απέχθειά του για την συμπεριφορά του κ. Φίλη απέναντι στην Υπουργό. Θυμίζω στους παλαιότερους πως όταν Χρυσαυγίτισσα βουλευτής επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς σε παιδί  τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβησαν βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να αποκρούσουν την χυδαία αυτή επίθεση», σημείωσε η κ. Πιπιλή.

Η κριτική της προκάλεσε την οργή του κ. Φίλη, ο οποίος κατηγόρησε τη γαλάζια βουλευτή ότι αγνοεί τι πραγματικά ειπώθηκε χθες γιατί απουσίαζε και ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα «ανοίκεια» ακούστηκαν εναντίον του.

«Να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ανοίκεια ακούστηκαν εναντίων μου. Αν δεν διαγραφούν θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Τίποτα από όσα κατήγγειλε η κα Πιπιλή  δεν συνέβη εδώ και δεν καταγγέλθηκαν ούτε από την υπουργό. Δεν υπήρξε επίθεση στα μέλη της οικογενείας της υπουργού αλλά στην ίδια προσωπικά. Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη κι όταν η κ. Πιπιλή εξήγησε ότι συμμετείχε στη χθεσινή συζήτηση ψηφιακά, συνεπώς άκουσε τα πάντα, ο Νίκος Φίλης επέμεινε λέγοντας: «τα όσα προσβλητικά και εμετικά  είπε η κα Πιπιλή, χαρακτηρίζοντάς με περίπου ως Χρυσή Αυγή, να διαγραφούν.. Ποια είναι η κυρία αυτή που είπε αυτά τα πράγματα για εμένα;  Οι αθλιότητες παραποιούν την πραγματικότητα».

Facebook Comments