Ήπια άνοδος στην αγορά των ομολόγων

MarketNews

Ήπια άνοδος στην αγορά των ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από την ΕΚΤ, των νέων κατευθύνσεων στην πολιτική της.

Οι αγορές, όπως εκτιμούν αναλυτές, δεν έχουν ακόμη αφομοιώσει πλήρως τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΚΤ. Διαφαίνεται ωστόσο ότι η Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο μέχρι να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της, ενώ για το κρίσιμο ζήτημα της ποσοσοτικής χαλάρωσης (αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά) οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το Σεπτέμβριο. Και τούτο, διότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υπάρχει μία πιο σαφής εικόνα για την επίπτωση που θα έχει η μετάλλαξη Δ στην ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Σήμερα πάντως, η δημοσιοποίηση του δείκτη PMI για τον Ιούλιο, έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο δεκαετιών - εξέλιξη που προκάλεσε ελαφρές πιέσεις στις τιμές των ομολόγων.