Ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, με σημερινό άρθρο στα «Νέα» δεν τάσσεται απλώς υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών των υγειονομικών, αλλά τοποθετείται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο σύνολο του πληθυσμού.

Ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο London School of Economics, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει πώς «στην έκτακτη συνθήκη της πανδημίας η ελευθερία των σκεπτικιστών ή των αρνητών των εμβολίων είναι πράξη ενάντια στις ζωές των υπολοίπων και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Πρόκειται για ξεκάθαρη θέση, που καμία σχέση έχει με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει την «προαιρετική υποχρεωτικότητα» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και που θεωρεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών διχαστικό και τιμωρητικό μέτρο λόγω της αναστολής αν δεν εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μουζέλης, στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε πραγματοποιηθεί προ τριμήνου, ζήτησε ευθέως και ανοιχτά από τον Αλέξη Τσίπρα να απαλλάξει το κόμμα από στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης. Και, μάλιστα, τον προειδοποίησε ότι εάν δεν το πράξει, αυτουπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο του Νίκου Μουζέλη στα Νέα:

Facebook Comments