Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις του ανανεωμένου και αναβαθμισμένου Kia Ceed

Σάλτας Νίκος

Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις του ανανεωμένου και αναβαθμισμένου Kia Ceed, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
Το Kia  Ceed με τις καλύτερες πωλήσεις της Kia έχει δεχθεί τολμηρές και σύγχρονες βελτιώσεις για το 2021, συμπεριλαμβανομένων δυναμικών και σπόρ  σχεδιαστικών τόνων. Το πεντάθυρο hatchback το οποίο θα κυκλοφορήσοει στις αρχές του τελευταίου τριμήνου θα περιλαμβάνει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό, σπορ αναβαθμίσεις στο πίσω μέρος, ανανεωμένα κράματα και  χρώματα αμαξώματος και εσωτερικού καθώς και   νέους κινητήρες και κιβώτια.

Βασισμένο  στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia το νέο Ceed διακρίνεται από ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia, ένα απλοποιημένο γραφικό του ονόματος της εταιρείας που αντικατοπτρίζει το motto  «movement that inspires».

Η εμβληματική μάσκα με τη μορφή «tiger nose», η οποία καθιστά το Ceed ένα αναγνωρίσιμο Kia, αναβαθμίζεται με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα με σατέν χρώμιο πάνω και κάτω  για μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Στα πλάγια, δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα συμπληρώνουν τον μπροστινό προφυλακτήρα δημιουργώντας μια πιο σπορ εμφάνιση. Στο πίσω μέρος, για να τονιστεί η απλότητα του νέου σήματος  της Kia, η επιφάνεια μεταξύ των συνδυαστικών λαμπτήρων LED έχει εξομαλυνθεί για να φιλοξενήσει το κομψό καινούργιο σήμα.

Νέοι  full LED προβολείς έχουν εισαχθεί στο νέο Ceed με φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας για πρόσθετη παρουσία και ασφάλεια στο δρόμο. Τρεις μονάδες σε σχήμα βέλους περιβάλλουν ένα ενσωματωμένο φως ομίχλης LED και μονάδες υψηλής / χαμηλής δέσμης. Αυτά τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας (DLR) λειτουργούν επίσης ως φλάς του Ceed. Η πεντάθυρη έκδοση GT-Line  αποκτά νέους σχεδιασμένους συνδυασμούς λαμπτήρων LED που αποτελούνται από 48 κυψελωτές μονάδες που περιβάλλονται από ένα κόκκινο πλαίσιο. Οι πολυλειτουργικές μονάδες τοποθετούνται σε πέντε σειρές, καλυμμένες με βαμμένο γυαλί. Οι λυχνίες LED σε ορισμένες σειρές ανάβουν διαδοχικά όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί τα φλάς για να υποδείξει μια επερχόμενη στροφή.

Η πλάγια όψη αποκαλύπτει τα εντυπωσιακά νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου με έξι εντυπωσιακά στυλ  που είναι τώρα διαθέσιμα, τρία από τα οποία έχουν εμφανίζονται για πρώτη φορά. Ζάντες 16 ιντσών απο φινιρισμένα κράματα  για βασικά μοντέλα και γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διαθέσιμες αποκλειστικά στην έκδοση GT-Line καθώς και σπορ ζάντες 18 ιντσών με κόκκινες πινελιές για GT εκδόσεις.

Το εσωτερικό του Ceed συνδυάζει ένα μοντέρνο στιλ με εμφάνιση και αίσθηση με εξαιρετική λειτουργικότητα και υπερσύγχρονη τεχνολογία. Μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη  12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια άλλη οθόνη 10,25 ιντσών για περαιτέρω βελτίωση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα. Κάθε σημείο του εσωτερικού διάκοσμου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, όπως ο ηλεκτρονικός διακόπτης χειρόφρενου και άλλα χαρακτηριστικά που βασίζονται στην αρχή «εύκολο στη χρήση, εύκολο στην προβολή» που αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού μέσα στην καμπίνα.

Το κλείδωμα της πόρτας του νέου Ceed ελέγχεται μέσω ενός έξυπνου κλειδιού και ο κινητήρας ξεκινά ή σταματά με το πάτημα ενός κουμπιού. Δύο προφίλ οδήγησης μπορούν να προγραμματιστούν στο κάθισμα του οδηγού  ώστε να διασφαλίζεται πάντα η μέγιστη ευκολία και άνεση. Η οθόνη πλοήγησης  συνδυάζεται με ένα σύστημα ήχου οκτώ ηχείων JBL Premium με σύνδεση Bluetooth για δημιουργία απρόσκοπτης σύνδεσης μεταξύ ατόμων και συσκευών.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, όπως η  προειδοποίηση τυφλού σημείου, η οποία αντικαθίσταται από μια ενεργή τεχνολογία αποφυγής κινδύνου. Κατά τη λειτουργία του φλάς για αλλαγή λωρίδων, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα πίσω όχημα, το νέο Blind-spot Collision-Hindance Assist (BCA)  παρέχει μια προειδοποίηση. Μετά την προειδοποίηση, εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το BCA ελέγχει ενεργά το όχημα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το Driver Attention Warning (DAW +) έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει κορυφαία τεχνολογία προειδοποίησης αναχώρησης οχήματος, η οποία παρέχει μια οπτική ειδοποίηση στην οθόνη για να ενημερώνει τον οδηγό ότι το μπροστινό όχημα  ξεκινάει, όπως στα φανάρια ή σε  κίνηση.

Οι ελιγμοί στάθμευσης βελτιώνονται επίσης με την προσθήκη του Rear-View Monitor (RVM) με διακόπτη για την ενεργοποίηση της πίσω κάμερας. Κατά την αναστροφή σε χώρο στάθμευσης, το RVM εμφανίζει μια εικόνα του χώρου για να βοηθήσει με τη στάθμευση. Η προειδοποίηση για την πίσω διασταύρωση έχει επίσης αναβαθμιστεί σε υποστηρικτική τεχνολογία. Η οπίσθια υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης (RCCA) θα ενεργοποιηθεί όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι υπάρχει κίνδυνος με ένα επερχόμενο όχημα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προειδοποιήσει. Μετά την προειδοποίηση, εάν συνεχιστεί ο κίνδυνος, το RCCA βοηθά αυτόματα στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει τον κίνδυνο.

Προηγμένοι κινητήρες

Οι νέοι κινητήρες συνδυάζουν την απόδοση με τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα

Η νέα γκάμα Ceed προσφέρει στους αγοραστές μια ολοκληρωμένη επιλογή κινητήρων βενζίνης  1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων που επωφελούνται όλοι από την τεχνολογία Smartstream της Kia καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100PS έως 136PS.

Η τεχνολογία κινητήρα Smartstream ενσωματώνει την τεχνολογία κινητήρα συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης  βαλβίδων της Kia (CVVD) για βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία. Αυτός ο νέος κινητήρας Smartstream, ο οποίος αντικαθιστά τον προηγούμενο 1,4 λίτρων T-GDi, συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160PS ενώ προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο diesel 1.6 με 136PS, διατίθεται μόνο ως 48V υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με 7DCT κιβώτιο.

 Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν επίσης την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 turbo για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των εκπομπών ρύπων του κινητήρα.

Το σύστημα iMT «clutch-by-wire» συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου του συστήματος MHEV και στη μείωση των εκπομπών CO2, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση  του οδηγού ενός συμβατικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το νέο Ceed θα παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Zilina της Σλοβακίας και θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2021.