Θετική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Bank of America, τονίζοντας πως οι διοικήσεις προχωρούν στα σχέδια μείωσης των NPEs, ενώ βλέπει περιθώριο ανόδου έως και 50% στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών καθώς, όπως τονίζει, διαπραγματεύονται σε σημαντικό discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Πιο αναλυτικά, δίνει τιμή-στόχο το 1,45 ευρώ για την Alpha Bank, βλέποντας περιθώριο ανόδου 37%, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,33 ευρώ με περιθώριο ανόδου 50%, για τη Eurobank τα 1,16 ευρώ με περιθώριο ανόδου 48% και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 1,06 ευρώ με περιθώριο ανόδου 5%.

Όπως επισημαίνει, σε πρόσφατη έκθεσή της είχε τονίσει ότι με βάση το καλό ιστορικό εκτέλεσης, τα ισχυρά επίπεδα κεφαλαίων και τη χρήση δομών τιτλοποίησης (Ηρακλής) οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα προγράμματα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.

Ωστόσο, κατά την BofA, το derisking από μόνο του δεν αρκεί για να απελευθερωθεί η αξία στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών καθώς χρειάζεται επίσης να υπάρξει ανάπτυξη με αύξηση των δανείων και των διαχειριζόμενων περιουσιακών στοιχείων, αν και είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Εως τώρα πάντως, όπως τονίζει, τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, και έτσι η Bank of America παραμένει θετική για τον κλάδο ο οποίος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σε ότι αφορά στους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών στόχων που δίνει, η BofA αναφέρει πως:

Στους θετικούς παράγοντες για την Alpha Bank τοποθετεί 1) την επιτάχυνση της ανάπτυξης του ΑΕΠ με την έξοδο από την έκτακτη κατάσταση που προκάλεσε η Covid, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερους όγκους και ταχύτερη μείωση των NPEs (οργανικά) και 2) το σχέδιο Ηρακλής το οποίο μπορεί να προσφέρει επιπλέον ανοδική πορεία στο σχέδιο τιτλοποίησης της Alpha.

Για την Eurobank τοποθετεί 1) επίσης την ταχύτερη αύξηση του ΑΕΠ το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερους όγκους δανείων και ταχύτερη μείωση των NPEs καθώς και 2) η πολύ καλή πορεία των δραστηριοτήτων της σε Βουλγαρία, Σερβία και Κύπρο.

Για την Εθνική οι θετικοί παράγοντες είναι 1) το ισχυρότερο ΑΕΠ το οποίο θα μπορούσε να επιταχύνει τις μειώσεις των NPE και τη δημιουργία δανείων, καθιστώντας ευκολότερη την επίτευξη των στόχων καθώς και 2) το γεγονός ότι  έχει το χαμηλότερο ποσοστό από έσοδα από προμήθειες μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και η ενίσχυση των προμήθειων είναι βασική προτεραιότητα για την διοίκηση.

Για την Πειραιώς, οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου η BofA τοποθετεί 1) το ισχυρότερο μακροοικονομικό περιβάλλον και 2) το νέο πτωχευτικό πλαίσιο και τη συμφωνία με την Intrum θα μπορούσε να αυξήσει τις οργανικές μειώσεις των NPEs.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments