Για μία πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά που «κινούνταν επικόρυφα και μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούρια μέτωπα», έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπήρξε άμεση καθολική και πολύ στοχευμένη κινητοποίηση, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά στο Κέντρο Επιχειρήσεων και με τον γενικό γραμματέα, Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον εναέριο συντονισμό.

«Οι πυροσβέστες έδωσαν μία πολύ γενναία μάχη με τις φωτιές που υπήρχαν μέσα στις γειτονιές, μέσα στις πόλεις, στους δρόμους και διέσωσαν περιουσία και τις πολύτιμες ζωές των συμπολιτών μας. Το ίδιο και οι εθελοντές αλλά και οι αστυνομικοί που πήραν όλα τα μέτρα προκειμένου να εκκενωθούν οικισμοί και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ γνωστοποίησε ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν αυτή τη στιγμή τα αίτια της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα:

Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα.

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα – Εικόνες σοκ από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των Αρχών, ενώ δυστυχώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη””, ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια”.

Facebook Comments