H JP Morgan θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, δεδομένου του πολλά υποσχόμενου story της μακροοικονομικής ανάκαμψης και των διακριτών χαρακτηριστικών της κάθε μετοχής. 

Όπως σημειώνει, ξεχωρίζει ιδιαίτερα τις προοπτικές της Alpha Bank και της Eurobank καθώς είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και τη διεθνή παρουσία τους, καθώς και τον αμυντικό ισολογισμό και την “άνεση” των κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας και το story επίτευξης των στόχων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της διαδικασίας μετασχηματισμού της.

Κοιτώντας μπροστά, η συνέχιση της εκτέλεσης των σχεδίων μείωσης των NPEs, τα πρώτα σημάδια επιτάχυνσης της αύξησης των δανείων με την έναρξη του Ελλάδα 2.0, καθώς και το περαιτέρω re-rating των τραπεζών της ΕΕ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρούς καταλύτες για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, καταλήγει η JP Morgan.

Όπως σημειώνει η JP Morgan, οι δείκτες NPE αναμένεται να συγκλίνουν με τα ευρωπαϊκά επίπεδα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για ομαλοποίηση του κόστους κινδύνου, με πρόσθετη ώθηση στην κερδοφορία από την επιτάχυνση της αύξησης των δανείων, τις περαιτέρω ευκαιρίες στο μέτωπο των εσόδων από προμήθειες και τα κέρδη λειτουργικής αποδοτικότητας.

Η αμερικανική τράπεζα βλέπει σημαντική πιθανότητα επίτευξης διατηρίσιμων δεικτών αποδοτικότητας ROTE στις ελληνικές τράπεζες, στα επίπεδα του 8% -9% έως το 2023 και με εκτιμώμενο δείκτη P/TBV για το 2022 στο μόλις 0,43x, θεωρεί ότι αυτό παρουσιάζει ένα ελκυστικό δυναμικό μεσοπρόθεσμου re-rating, δηλαδή ράλι των τιμών των μετοχών τους στο ταμπλό. Έτσι, η JP Morgan δίνει πλέον σύσταση overweight για την Alpha Bank (από Not rated πριν) ενώ διατηρεί παράλληλα τη στάση overweight για την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα και την ουδέτερη στάση στην Πειραιώς.

Σε ότι αφορά τις τιμές-στόχους, η JP Morgan τοποθετεί τα 1,50 ευρώ για την Alpha Bank, το 1,10 ευρώ για την Eurobank από 0,80 ευρώ πριν, τα 3,30 ευρώ για την Εθνική από 3,50 ευρώ πριν και τα 1,90 ευρώ για την Πειραιώς από 2 ευρώ πριν, με ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2022.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments