Ομολογουμένως, η προειδοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το ενδεχόμενο…κλείσιμο της Ίου, ως αποτέλεσμα της αύξησης του ιικού φορτίου ακούστηκε κάπως ξαφνική. Ξαφνικό, όμως, δεν ήταν και το μερικό λουκέτο στη Μύκονο, το οποίο έστειλε το μήνυμα στους επιχειρηματίες του νησιού, με αποτέλεσμα τώρα να προσέχουν διπλά για να έχουν;

Η απάντηση από μέρους της κυβέρνησης στο ερώτημα αν θα «κλείσουν» νησιά το επόμενο διάστημα, δεν είναι θετική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, εφόσον απαιτηθεί επιδημιολογικά. Γίνονται, όμως, τα πάντα, προκειμένου αυτό να μην συμβεί και αυτό περιλαμβάνει αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου των ελέγχων, πύκνωση αυτών, αλλά και ενίσχυση των κατά τόπους δυνάμεων, προκειμένου να προλαμβάνεται το κακό, αλλά και να στέλνεται ένα μήνυμα ότι δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν αυθαιρεσίες. 

Γιατί, όμως, η κυβέρνηση να θέλει να κλείσει νησιά; Με όλες τις δυσκολίες η σεζόν εξελίσσεται καλά, καλύτερα από πέρυσι, περίπου στο 60% του 2019 και σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει ακόμα και το 90% του 2019, ενώ φαίνεται ότι μπορεί να παραταθεί και ως τον Οκτώβριο. Γιατί, λοιπόν, να πυροβολήσουμε τα πόδια μας; Η απάντηση είναι ότι κανείς δεν θέλει να το κάνει αυτό και γι’ αυτό θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα. 

Αν, όμως, χρειαστεί κάποιοι να ξαναπάρουν το μήνυμα, θα το ξαναπάρουν. Γι’ αυτό ας μην το «εκβιάσουν». 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments