Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να έχει χάσει ακόμη περισσότερο βάρος σε νέες φωτογραφίες αφού έχασε έως και 44 κιλά νωρίτερα φέτος

Ο δικτάτορας παρουσιάστηκε να χαιρετά ένα πλήθος ενθουσιωδών στρατιωτικών αξιωματικών και φαινόταν να έχει χάσει βάρος γύρω από τη μέση και το πρόσωπό του με το σήμα κατατεθέν του να ταιριάζει με το κοστούμι του Μάο που φαίνεται ελαφρώς φαρδύ.

Οι εικόνες αυτές έρχονται έναν μήνα σχεδόν μετά το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης η οποία έδειχνε και μιλούσε για τον αδυνατισμένο Κιμ «σπάει τις καρδιές των ανθρώπων» σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη εκπομπή σε μια χώρα όπου η δημόσια συζήτηση για την υγεία και την προσωπική ζωή του ηγέτη ήταν πάντα απαγορευμένη.


 

kim-4685

Τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Ιουνίου παρέθεσαν έναν άγνωστο κάτοικο της Πιονγκγιάνγκ να λέει ότι όλοι στη Βόρεια Κορέα «λύγισαν» όταν είδαν τις εικόνες του αισθητά πιο αδύνατου Κιμ.

Σε βίντεο που είχε δημοσιευθεί πριν από περίπου ένα μήνα σε κρατικά ΜΜΕ, εμφανιζόταν ένας ανώνυμος κάτοικος, ο οποίος αφότου παρακολούθησε ένα πρόσφατο βίντεο, στο οποίο ο Κιμ ήταν εμφανώς αδυνατισμένος, είχε εκφράσει για πρώτη φορά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την υγεία του Κιμ στο εσωτερικό της χώρας.

«Το θέαμα του σεβαστού στρατηγού (Κιμ Γιονγκ Ουν) να φαίνεται αδυνατισμένος, σπάει τις καρδιές των ανθρώπων τόσο πολύ» δήλωσε ο άγνωστος, στη διάρκεια μιας συνέντευξης που προβλήθηκε την Παρασκευή στο κρατικό δίκτυο KRT. «Όλοι μιλάνε γι αυτό. Μόλις το είδαμε αρχίσαμε να δακρύζουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σπάνιο δημόσιο σχόλιο για την υγεία του Κιμ, δημοσιοποιείται αφού οι ξένοι αναλυτές παρατήρησαν στις αρχές Ιουνίου, ότι ο ηγέτης της χώρας, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 37 ετών, εμφανίστηκε να έχει χάσει σημαντικό σωματικό βάρος. Στο απόσπασμα του βίντεο, εμφανίζονται κάτοικοι της Πιονγιάνγκ να παρακολουθούν μία γιγαντοοθόνη στο δρόμο, που παρουσιάζει ένα κονσέρτο, το οποίο παρακολούθησε ο Κιμ και αξιωματούχοι του κόμματος, μετά από μία διάσκεψη της ολομέλειας του Κόμματος των Εργατών της Κορέας (WPK). Στην παρουσίαση δεν έγινε λόγος για την αιτία της απώλειας βάρους του Κίμ.

Όταν ο ίδιος, εμφανίστηκε στα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας τον Ιούνιο, μετά από δημόσια απουσία ενός μηνός, αναλυτές της ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων NK News που έχει την έδρα της στη Σεούλ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, παρατήρησαν ότι το ρολόι του εμφανίζονταν να έχει δεθεί πιο σφιχτά από τις προηγούμενες φορές, γύρω από τον –εμφανώς- πιο αδυνατισμένο καρπό του χεριού του.

 

 

Facebook Comments