Ποια ήταν η γραμμή που δόθηκε από την Κουμουνδούρου την Κυριακή στα στελέχη της; Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαζε selfies και τις ανέβαζε, την ώρα που η Αχαϊα καιγόταν. Το story γνωστό: ο «ανέμελος» πρωθυπουργός κάνει διακοπές την ώρα που η Ελλάδα καίγεται και το κράτος αδιαφορεί. Αυτή ήταν, μέσες άκρες, η ιστορία που προσπαθούσε να πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες να αναζητούν ορισμένες ανάσες δροσιάς. 

Τι έγινε στην πραγματικότητα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, με δεδομένο ότι και ο γιός του είχε γενέθλια. Και εκείνες τις μέρες έκανε και δύο μπάνια και έβγαλε μια φωτογραφία με δύο κοριτσάκια στην παραλία. Ποιο είναι το κακό; Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διακοπές στο κότερο της κ. Παναγοπούλου ήταν καλύτερα, αφού είχε καεί το Μάτι και είχαν πεθάνει 102 άνθρωποι νωρίτερα; 

Στην πραγματικότητα και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είχαν και έχουν δικαίωμα στις διακοπές. Ο Τσίπρας, όμως, όπως ανέβηκε στα κάγκελα για την ιστορία της θαλαμηγού, κυρίως επειδή του έπληττε το αριστερό προφίλ να συναγελάζεται με την πλουτοκρατία και να καπνίζει ακριβά πούρα, έτσι θα έπρεπε να ξέρει και να παίζει την μπάλα πιο χαμηλά με τον Μητσοτάκη γι’ αυτά τα θέματα. Ποντάρει, βεβαίως, στη λήθη, αλλά έτσι είναι «ανοιχτός» στο να θυμίσουν ορισμένοι την πολιτεία του. 

Το βασικό πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν κερδίζει τίποτα με το να γκρινιάζει για selfies που δεν βγήκαν. Η αντιπολίτευση της selfie δεν σου κερδίζει κανέναν πόντο. Τουναντίον, αναδίδει μιζέρια και ένδεια στρατηγικής. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα όταν φιλοδοξείς να ανατρέψεις τα πολιτικά δεδομένα και, αντικειμενικά, αδυνατείς. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments