Ταχύτερη η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το β΄3μηνο

MarketNews

Ταχύτερη η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το β΄3μηνο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η Γερμανία βρίσκεται σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης, χάρη στην αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της από το εξωτερικό, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Μπούντεσμπανκ, στο μηνιαίο δελτίο της.

Η Γερμανία απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013, χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Η Μπούντεσμπανκ σημειώνει ότι αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, η οποία δεν θα οφείλεται μόνο στην αύξηση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό τομέα.

«Η αξιοσημείωτη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών μετά από μία ασθενή εκκίνηση το 2013 επιτρέπει την ελπίδα ότι με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε εξοπλισμό οι παράγοντες της ζήτησης — στην ώθηση των οποίων μπορεί να βασισθεί η γερμανική οικονομία ως επί το πλείστον — θα ανακάμψουν», αναφέρει η έκθεση.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ωθούμενη από την ισχυρή ζήτηση από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, η Μπούντεσμπανκ αναφέρει επίσης ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι, λόγω της ασθενούς οικονομικής κατάστασης σε μεγάλα τμήματα της Ευρωζώνης και των προβλημάτων που προκύπτουν από την κρίση χρέους.

Η Γαλλία διολίσθησε σε ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους και λόγω των ασθενών οικονομικών προοπτικών δόθηκε στη χώρα προθεσμία δύο επιπλέον ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Η Μπούντεσμπανκ προειδοποίησε ότι η πολύ μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή των κανόνων για τη μείωση του ελλείμματος μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία.