Κυβέρνηση «Πέντε Αστέρων» θέλει το κίνημα του Γκρίλο

Ναυτεμπορική

Κυβέρνηση «Πέντε Αστέρων» θέλει το κίνημα του Γκρίλο , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το σχηματισμό κυβέρνησης των «Πέντε Αστέρων» θα ζητήσει από τον ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο το κίνημα του  Μπέπε Γκρίλο, όπως ανακοίνωσαν οι βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος, μετά από τη συνεδρίασή τους στη Ρώμη.

Διαμέσου των εκπροσώπων τους οι βουλευτές και γερουσιαστές επισήμαναν ακόμη ότι το κύριο σημείο αναφοράς τους παραμένουν τα 20 προγραμματικά σημεία του προεκλογικού τους προγράμματος, ενώ απέρριψαν έκκληση σειράς ιταλών διανοουμένων που τους ζητούσαν να ανοίξουν διάλογο για συνεργασία με την προοδευτική συμμαχία του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Ο ίδιος ο Μπέπε Γκρίλο, με παρέμβασή του μέσω twitter, ανέφερε ότι «αν το κίνημα αποφασίσει να στηρίξει τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την Ιταλία, ο ίδιος, θα αποσυρθεί, γαλήνια, από την πολιτική».

Ο ιταλός κωμικός και πολιτικός ανακοίνωσε επίσης ότι «δεν πρόκειται να οργανωθεί κανενός είδους εσωτερικό δημοψήφισμα των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων), σχετικά με τυχόν συνεργασία με την κεντροαριστερή συμμαχία».