Οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Γερμανίας υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία που αποσκοπεί στην υποστήριξη της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία των νεαρών Ισπανών, οι οποίοι δυσκολεύονται να έχουν ένα επαγγελματικό μέλλον στην Ισπανία, όπου η ανεργία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

«Κάθε χρόνο σχεδόν 5.000 νεαροί Ισπανοί θα μπορούν να επωφεληθούν (…) από ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία ή από ειδικευμένες και σταθερές θέσεις εργασίας» στην χώρα αυτή, δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Φάτιμα Μπάνιεθ, μετά την συνάντησή της στην Μαδρίτη με την Γερμανίδα ομόλογό της, Ούρσουλα Φον ντερ Λέγεν.

Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα αφορά κυρίως «την ειλικρινή και αποφασιστική υποστήριξη από τις γερμανικές δημόσιες διοικήσεις προς τους νέους που θέλουν να εκπαιδευτούν ή να αποκτήσουν μια ειδικευμένη απασχόληση τα προσεχή χρόνια», συνέχισε η Φάτιμα Μπάνιεθ.

Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν να έχουν μια «στενή συνεργασία», που θα αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για «τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται σε καθεμία από τις δύο χώρες» με στόχο την υποστήριξη της απασχόλησης, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας.

Η συμφωνία αυτή αφορά εξάλλου τη «διατήρηση μιας κοινής θέσης για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της απασχόλησης των νέων, κυρίως την χρηματοδότησή της, προσθέτει το υπουργείο.

Λόγω της ύφεσης η Ισπανία πλήττεται από ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο ανεργίας, το οποίο ξεπερνάει το 27% και το οποίο για τους νέους ηλικίας 16 ως 24 ετών ανέρχεται σε έως και 57,22%.

Για τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι η καταπολέμηση αυτής της μάστιγας είναι ένα από τα «τρία θεμελιώδη και επείγοντα ζητήματα» που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ, μαζί με την δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και την επανάληψη της χορήγησης πιστώσεων στις επιχειρήσεις και τις οικογένειες.

Facebook Comments