Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στην  αυριανή ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν χάσει έδαφος σε σχέση με το υψηλό που είχαν φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα, κατάφεραν όμως να κρατηθούν με οριακές απώλειες. Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κέρδισε +0,07%.


Απώλειες -5,22% κατέγραψε η μετοχή της διοργανώτριας κρουαζιερών Carnival, που ανακοίνωσε ότι η τιμολόγηση των εισιτηρίων της οδήγησε σε μικρότερα κέρδη.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Στη Φρανκφούρτη ενώ οι μετοχές της Daimler έχασαν -1,53% και αντίστοιχα της Porsche Automobil Holding -1,151%, η μετοχή της Volkswagen τελικά σημείωσε οριακή άνοδο +0,0062%. Αντίστοιχα, η μετοχή της Deutsche Bank έχασε -2,35%.

Παρόλα αυτά, ο DAX 30 έκλεισε με κέρδη +0,19%. Στη Γαλλία, η μετοχή της Renault παρά της αρχικές απώλειες κέρδισε +0,23%, ενώ η μετοχή της Peugeot έχασε -0,56%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ωστόσο σημείωσε άνοδο +0,33%.

 

Από την άλλη, το Λονδίνο πρόσθεσε +0,72%, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να στηρίζουν την άνοδο. Η μετοχή της Rio Tinto ενισχύθηκε +2,60% και της Anglo American +4,41%. Ο όμιλος λιανικού εμπορίου Marks & Spencer Group ανακοίνωσε τα εταιρικά αποτελέσματά του, τα οποία ήταν ταυτόσημα με τις εκτιμήσεις, στηρίζοντας έτσι την μετοχή του που εκτοξεύθηκε στο +6,22%.


Κέρδη +5,33% κατέγραψε και η μετοχή της εταιρείας ειδών πολυτελείας Burberry Group, που κατέγραψε άνοδο του ετήσιου τζίρου, με τα σημάδια ανάκαμψης να ενδυναμώνονται.

Facebook Comments