Στο 2% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το β΄3μηνο

MarketNews

Στο 2% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το β΄3μηνο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 2% στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης, Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό έδωσε ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα μετά από μια σύντομη ύφεση.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Eurostat αναφέρει πως η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξήθηκε 0,5% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Η υγιής αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έρχεται να συνδυαστεί με την ανάπτυξη 13,6% σε ετήσια βάση, όταν η οικονομία της ευρωζώνης υπέστη τη χειρότερη φάση της πανδημίας.

Η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ αναθεωρήθηκε ελαφρώς πτωτικά από τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat για ανάπτυξη 13,7%, που ανακοινώθηκαν στο τέλος Ιουλίου

Η τριμηνιαία ανάπτυξη ήρθε μετά από δύο τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ με την οικονομία της ευρωζώνης να συρρικνώνεται 0,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 και κατά 0,3% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.


Η αύξηση στο ΑΕΠ τροφοδοτήθηκε από την αύξηση στην απασχόληση κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, με τον δείκτη να αυξάνεται 0,5% σε τριμηνιαία βάση και 1,8% σε ετήσια βάση.