Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια

MarketNews

Δ. Παπαδημούλης:  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 tv (εκπομπή: «Καλημέρα Ελλάδα», δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης).

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, την με αφορμή και τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη εξωράισε την πραγματικότητα, μετατρέποντας ένα πακέτο 404 εκατομμυρίων ευρώ νέων μέτρων σε δήθεν πακέτο 3.5 δισ., εκ των οποίων τα 2.5 δισ. είναι ήδη ψηφισμένα και εφαρμόζονται!
Ήταν διχαστικός και αλαζονικός, ενώ για πρώτη φορά, δόθηκε ερώτηση σε μέσο ενημέρωσης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, δύο ώρες μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ενώ εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας όπως η ΕφΣυν, δεν “χώρεσαν” δήθεν στον προγραμματισμό, για να θέσουν ερωτήσεις. Ουσιαστικά εγκαινίασε με αυτό το πακέτο μέτρων υπέρ των ισχυρών, μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, συκοφαντώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις συνεργασίας και την απλή αναλογική.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών, έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας εδώ και δεκαετίες – Στην Ελλάδα, χρεοκοπήσαμε, με κυβερνήσεις μονοκομματικές, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό νομίζω ότι το κεντρικό ζήτημα την επόμενη περίοδο, που θα είναι καθώς είπα μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος -κανείς δεν πιστεύει ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας-, θα είναι: Θα έχουμε και στην Ελλάδα, κυβέρνηση συνεργασίας; Και με ποιο πρόσημο; Προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνηση σαν κι αυτή που υπάρχει στην Ισπανία και πήρε μέτρα εναντίον της ακρίβειας; Ή μια επανάληψη της κυβέρνησης της δεξιάς, με μπόλικη από ακροδεξιά;

O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνεται ήδη από τώρα, σε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, Κινάλ, ΜΕΡΑ 25, ΚΚΕ και ζητά, πάνω σε ένα πρόγραμμα τετραετίας -όπως συμβαίνει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία, που χτες έχασε η Δεξιά και κέρδισαν οι δυνάμεις του κέντρου και της Αριστεράς-, για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση, η οποία θα δουλέψει για την ανάκαμψη της χώρας υπέρ των πολλών.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με πόλωση και πολλές φορές και με εξαπάτηση και μονομερή προπαγάνδα, να δημιουργήσει ένα σκηνικό οξύτητας και φανατισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα μιλήσει για το μέλλον και για το συμφέρον των πολλών.
Και ζητάμε και από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που έχουν αντιδεξιά κατεύθυνση και παράδοση, να αναζητήσουμε μαζί κλίμα σύγκλισης είτε με συμμετοχή σε μια κυβέρνηση προοδευτικής, δημοκρατικής συνεργασίας, είτε με στήριξη είτε και με ανοχή.

Δεν είμαστε αλάνθαστοι, δεν τα κάναμε όλα σωστά. Αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια στα οποία την έβαλε η χρεοκοπία της χώρας με ευθύνη της ΝΔ πρωτίστως αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωσε την ανεργία κατά 10% -από το 27 στο 17%, μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες και την ακραία φτώχεια, ενίσχυσε το κοινωνικό κράτος και άφησε και 37 δις ευρώ μαξιλάρι, για να μπορεί τώρα η κυβέρνηση της δεξιάς και ο Κυρ. Μητσοτάκης να κάνει τον άνετο και τον πονηρό».