Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αναδιάταξη του εργασιακού χάρτη των διανομέων που προωθεί η efood, η μεγαλύτερη εταιρεία delivery με 3.000 διανομείς σε όλη τη χώρα, μέσω της αλλαγής της εργασιακής σχέσης τμήματος του προσωπικού της από συμβασιούχους σε freelancer.

Oι αντιδράσεις των χρηστών των social media ήταν σφοδρές, δημιουργώντας μάλιστα το hashtag #cancel_efood στο Twitter, το οποίο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν έμειναν μόνο σε σχόλια, καθώς πολλοί χρήστες της πλατφόρμας ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε διαγραφή των προσωπικών τους λογαριασμών από την ιστοσελίδα, καλώντας και άλλους να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και σε κακές βαθμολογίες, ρίχνοντας έτσι τις αξιολογήσεις της εφαρμογής στο 1 αστέρι.

Η “υπόθεση efood” επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μείζον εργασιακό ζήτημα το οποίο χάθηκε μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το φαινόμενο του freelancing οφείλεται στον νόμο Χατζηδάκη και το υπουργείο Εργασίας να απαντά ότι ο νέος νόμος στηρίζει τους ταχυδιανομείς.

Η efood αποδοκίμασε το μήνυμα της προς τους διανομείς

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η efood μετά τις αντιδράσεις υπογραμμίζει «τη λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας που έγινε προς 115 διανομείς των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021», που «δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική». Η εταιρεία σημειώνει ότι το μήνυμα αυτό «ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την εταιρεία που θα λειτουργήσει θετικά προς τις δύο πλευρές».

Facebook Comments