Δωρεά €354.000 από την Eurobank στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

MarketNews

Δωρεά €354.000 από την Eurobank στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του 5ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, χρηματοδότησε η Eurobank μέσω δωρεάς, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους Ευέλπιδες.

Για την επίσημη παράδοση του έργου της ανακαίνισης, ύψους €354.000, έλαβε χώρα, σήμερα, ειδική τελετή, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη.

Από την πλευρά της Eurobank παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Γεώργιος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου και ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε: "Με ιδιαίτερη χαρά, παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του 5ου Λόχου της Σχολής των Ευελπίδων, έργο που αποτελεί μια ευγενική προσφορά της τράπεζας "EUROBANK", την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς εκ μέρους όλων των Ευέλπιδων και να επισημάνω ότι, η δωρεά της συνιστά πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία, αφού απευθύνεται και τιμά το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Νεότερης Ελλάδας. Με την εγκαινίαση του παρόντος κτιρίου, οι Ευέλπιδες θα μπορούν πλέον σε ένα νέο, σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης, να αφιερωθούν απρόσκοπτα στις απαιτητικές υποχρεώσεις της ανώτατης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσής τους, η οποία στοχεύει στο να τους εξασφαλίσει το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο και την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση που απαιτείται, προκειμένου αφενός να συνειδητοποιήσουν το εύρος της αποστολής τους και αφετέρου να καταστούν ικανοί μελλοντικοί Ηγήτορες ενός σύγχρονου και αξιόμαχου Στρατού Ξηράς.".

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, δήλωσε: "Με τη σημαντικότατη αυτή ευαγή προσφορά, αποδεικνύεται εμπράκτως η μεγάλη σημασία που αποδίδει η Διοίκηση της EUROBANK αλλά και όλα τα στελέχη και οι συνεργάτες του Ιδρύματος στην αναβίωση της ιδέας της εθνικής ευεργεσίας με πατριωτικά κριτήρια και ιδεώδη, εδώ στον ιστορικό χώρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Προς τούτο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το πατριωτικό και ιστορικό αποτύπωμα της εν λόγω προσφοράς σας, είναι ισχυρό και επιδρά καταλυτικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του Εύελπι και μεταγενέστερα Έλληνα Αξιωματικού, καθημερινότητα η οποία για όλους εμάς είναι βιωματική αφού 24 ώρες το 24ωρο διαβιούμε στους χώρους αυτούς με ανεξίτηλες μνήμες και παραστάσεις.".