Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

MarketNews

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος των αποδόσεων των ομόλογων σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης. Οι αρνητικές ειδήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνδυασμό με την χθεσινή άνοδο των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, στην Ευρωζώνη ο δείκτης μεταποίησης PMI διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο σε χαμηλό επίπεδο (58,7) από τον Φεβρουάριο, σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο δηλαδή από εκείνο των εκτιμήσεων (60,3). Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, το αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων και η ζήτηση που είχε κορυφωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες επηρέασαν τους δείκτες υπηρεσιών και μεταποίησης Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζεται μεν, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς.

Στην εγχώρια πάντως δευτερογενή αγορά, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου επανήλθε σε θετικό έδαφος και κυμαινόταν στο 0,049% από το -0,537%, του 15τούς αυξήθηκε στο 0,897% από το 0,0822%, ενώ η απόδοση του 10ετούς άγγιξε το 0,825 από 0,72% που κυμαινόταν χθες.