Δύο ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρεί το προβάδισμά του, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει πλέον συρρικνωθεί στη μία μονάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το SPD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 26%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν μισή μονάδα και φτάνουν στο 25%. Οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης μισή μονάδα και ανεβαίνουν στο 16% και ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10,5% (+0,5), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (-1) και η Αριστερά με 5% (-1).

Παράλληλα, σε άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και ntv, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των εκλογέων με 25%, ενώ Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν στο 22%. Οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 17% και η Αριστερά με 6% διατηρούν τα ίδια ποσοστά με την δημοσκόπηση των δύο δικτύων η οποία δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα και φτάνει στο 12%. Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μια ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 10%.

Facebook Comments