Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης ήταν ο μοναδικός ομιλητής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε στη χώρα μας το διεθνούς φήμης περιοδικό Monocle.

Κόντρα στην παράδοση που θέλει στα συνέδρια να περιλαμβάνεται ανά θεματική και ένας υπουργός, το τριήμερο διεθνές συνέδριο «Quality of Life Conference», που διοργάνωσε το περιοδικό Monocle στην Αθήνα από την Πέμπτη 23 έως το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριέλαβε μεταξύ των ομιλητών του μόνο τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκη κι όχι τυχαία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νεαρός Υφυπουργός ήταν εδώ και μήνες εκ των βασικών συνομιλητών του χαρισματικού ισχυρού άνδρα του Monocle, Tyler Brûlé, ανταλλάσσοντας ιδέες για το περιεχόμενο του συνεδρίου, τις τοποθεσίες και αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την Αθήνα σημείο αναφοράς των νέων τάσεων που αναδύονται σε επίπεδο σύγχρονων πόλεων και δημοφιλών αστικών προορισμών.

Το διεθνές περιοδικό που θεωρείται ότι καθορίζει τις τάσεις στη μόδα, τη ψυχαγωγία, τη γαστρονομία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία αλλά και την επιχειρηματικότητα, διοργανώνει ένα ιδιαίτερο μείγμα συνεδρίων σε πόλεις που ξεχωρίζει και συνήθως τα συνέδριά του ακολουθεί μία σχετική αύξηση της ροής τουριστών, επισκεπτών αλλά και επενδυτών προς τη συγκεκριμένη πόλη.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, συνομίλησε στη θεματική για τις τέχνες και τον πολιτισμό μαζί με τη νέα διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Γρέγου, και την Ελίνα Κουντούρη από τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ, και αναφέρθηκαν εκτενώς στις τάσεις που διαμορφώνονται στον σύγχρονο πολιτισμό στην Αθήνα, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των διακεκριμένων προσκεκλημένων του συνεδρίου.  

Facebook Comments