Αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά φορολογικής απόφασης για Emporiki

Reuters

Αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά φορολογικής απόφασης για Emporiki, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

H Credit Agricole αναμένεται να καταθέσει αγωγή τις επόμενες ημέρες κατά της απόφασης των γαλλικών φορολογικών αρχών να απορρίψουν την έκπτωση φόρου που ζήτησε η τράπεζα για την πώληση της Emporiki, ανέφερε η εφημερίδα LOpinion.

O διευθύνων σύμβουλος Jean-Paul Chifflet έδωσε το πράσινο φως στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας να καταθέσει αγωγή στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, ανέφερε η εφημερίδα. Αξιωματούχοι της Credit Agricole αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η απόφαση των γαλλικών φορολογικών αρχών κόστισε στην Credit Agricole 838 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το ύψος των απομειώσεων στοιχείων της τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο στα 4,53 δις ευρώ. Η Credit Agricole πούλησε την Emporiki στην Alpha Bank τον περασμένο Οκτώβριο προς 1 ευρώ. Το ζήτημα είναι αν o φορολογικός νόμος που ψηφίστηκε στην Γαλλία τον Αύγουστο του 2012 θα μπορούσε να εφαρμοστεί αναδρομικά για την ανακεφαλαιοποίηση της Εmporiki που έγινε τον Ιούλιο.