Ηλεκτρικό το νέο Renault Megane

Σάλτας Νίκος

Ηλεκτρικό το νέο Renault Megane, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Renault αποκάλυψε το νέο Megane, ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από τα προηγούμενα ομώνυμα μοντέλα, αφού είναι ηλεκτρικό, βασισμένο στη νέα πλατφόρμα CMF-EV της εταιρείας, ειδικά εξελιγμένη για τη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μια τέτοια πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεπάγεται μεγάλη βελτίωση στην εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα, χωρίς την ανάγκη αύξησης των εξωτερικών διαστάσεων.

Το νέο μοντέλο (Renault Megane E-TECH Electric είναι το πλήρες όνομά του) έχει αυξημένο μεταξόνιο 2,70 μ. και μήκος 4,21 μ. Η ανακοίνωση της Renault τονίζει ότι η προσφορά μεγάλων χώρων σε περιορισμένες διαστάσεις οφείλεται και στο πολύ μικρό ύψος των μπαταριών, που επέτρεψε και τον περιορισμό της απόστασης του αυτοκινήτου από το έδαφος, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική, αλλά και του κέντρου βάρους, με προφανές όφελος στη σταθερότητα.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν φυσικά δύο μεγάλες οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων, ενώ το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία στα οδηγικά βοηθήματα (26 συνολικά) και τα συστήματα πληροφόρησης και συνδεσιμότητας. Ο οικολογικός προσανατολισμός του ενισχύεται και από τη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών στο εσωτερικό.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι καινούργιος, ελαφρύτερος κατά 10% σε σύγκριση με αυτόν του Zoe και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 96 kW (130 ίππων) και 160 kW (218 ίππων). Δυο επιλογές υπάρχουν και για την μπαταρία, με 40 kWh για μια αυτονομία 300 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και 60 kWh για μια αυτονομία 470 χιλιομέτρων.