Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων

MarketNews

Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες διαβεβαίωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπρέιτνχαρντ.

Όπως επανέλαβε η κοινοτική αξιωματούχος, βάσει της απόφασης του Eurogroup, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προορίζεται ένα ποσό συνολικού ύψους 25 δισ. το οποίο θα καταβληθεί έπειτα από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες (σ.σ κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η κ. Μπρέιντχαρντ επισήμανε πως η Κομισιόν δε σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις κρατών - μελών.

Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει από την πλευρά της, με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.