Παππάς: Οι εκλογές είναι μονόδρομος

MarketNews

Παππάς: Οι εκλογές είναι μονόδρομος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Δεν ήταν η λύση που θα θέλαμε αλλά ο μηδενισμός δεν βοηθά κανέναν. Ούτε αυτούς που τον χρησιμοποιούν», λέει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς για τη συμφωνία με τους δανειστές κάνοντας λόγο για διαρκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των εκβιασμών και επίμονη αναζήτηση εναλλακτικών οδών. «Λάθη βεβαίως έγιναν αλλά σε καμία φάση των εξελίξεων δεν παρουσιάστηκε κάποια λύση που θα μπορούσε να εγγυηθεί καλύτερο επίπεδο ζωής και εγγύηση αποταμιεύσεων για τα χαμηλά και μεσαίο εισοδήματα», τονίζει.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο πόλος της πολιτικής σταθερότητας» και διερωτάται «Αν ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός Ασφαλίσεων και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων; Αν κάποιος απαντά θετικά, λέει ψέματα».

Ερωτηθείς να οι εκλογές είναι μονόδρομος ο κ. Παππάς επισημαίνει πως το να υπάρχει πλειοψηφία διαπιστώνεται στη Βουλή με τις ψηφοφορίες. «Βέβαια η κατάσταση ερμαφροδιτισμού ‘στηρίζω καταψηφίζοντας’ δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», τονίζει, στρέφοντας τα βέλη του προς τους διαφωνούντες εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει πάντως τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέγοντας πως όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους ενώ ξεκαθαρίζει πως η απόφαση για εκλογές «δεν εξαρτάται από κάποιον εκτός της χώρας».

Για την Αριστερή Πλατφόρμα ο υπουργός λέει πως προτείνει συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ, δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. «Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και Δραχμή», συνεχίζει, τονίζοντας πως σε αυτό το σενάριο- το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως σημειώνει- τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν πολύ χειρότερα.

Τέλος, αφήνει αιχμές και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως έχει εξαπολύσει την πιο ακραία κριτική στην κυβέρνηση και πως η αυτοθυματοποίηση δεν την τιμά. «Το χρέος δεν μειώνεται όταν το βρίζεις και το ονοματίζεις στο σύνολό του κιόλας με ένα κάρο επίθετα», λέει και προσθέτει: «Το να κάνεις κατάχρηση της δυνατότητας που σου δίνει η έδρα στη Βουλή είναι αναντίστοιχο του ρόλου του προεδρεύοντος».